24 / 04 / 2024

Haziran ayının ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

 Haziran ayının ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini tarihi seviye olan 0.64'e düşürmesiyle konuta olan talepte yükseldi. Peki 0.64 faizli konut kredisinde ödeme planları nasıl? Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu? İşte tüm merak edilenler...


Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar için kredi destek paketleri açıklandı. 1000 TL pandemi sosyal yardımı, 6 ay geri ödemesiz temel ihtiyaç kredilerinin dışında Sosyal Hayatı Destek Kredi paketi de açıklandı.


Sabah'ta yer alan habere göre; Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları, geri ödeme tablosu ve başvuru koşulları konut kredisi kullanabilecek vatandaşlarca araştırılıyor. İşte merak edilen konut kredisi faiz oranları ve ödeme planı...


Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı konut kredisi ve taşıt kredisi faiz indirimiyle beraber emlak piyasası canlandı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları, başvuru koşulları ve geri ödeme planı nasıl?


Halkbank'tan sıfır konut almak için 100 bin lira kredi çekildiğinde, 180 ay vade ile aylık yüzde 0.64 faiz oranıyla geri ödeme gerçekleşebiliyor. Taksit tutarı da 937 liraya denk geliyor. İkinci el dairelerde ise aylık faiz oranı yüzde 0.74 olarak açıklandı.


HALKBANK, ZİRAAT BANKASI VE VAKIFBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bireysel ya da emlakçı yardımıyla satın alınmak istenilen evi bulduktan sonra dairenin tapu fotokopisi veya fotoğrafıyla bankaya başvuruda bulunabiliyor. Düşük faizli konut kredileri Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankaları tarafından veriliyor. Konut, krediye uyumluysa kredi işlemleri şubeden yapılabiliyor. Ardından evinize eksper gelerek evin değerini belirliyor.


HALKBANK KONUT KREDİSİ ÖDEME TABLOSU

 Haziran ayının ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ ÖDEME TABLOSU


 Haziran ayının ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?