28 / 03 / 2024

Konut kredisi güncel faiz oranları Mart 2018!

 Konut kredisi güncel faiz oranları Mart 2018!

Dün sabah güncelenen faiz oranlarına bakıldığında bankaların faizleri düşürmeye yanaşmıyor. Sadece Yapı Kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte konut kredisi güncel faiz oranları Mart 2018!


 

Kenarda birikmiş parası bulunmayanlar çareyi konut kredisi çekmekte buluyor. Eskiden bir nebze ihtiyaçları karşılayan bankalar son zamanlarda yükselttiği faiz oranları ile ev almak isteyenlerin hayallerini suya düşürdü. 


Faiz oranlarındaki düşüş beklentisi devam ederken bankalardan hiç bir adım atılmadı. Geçtiğmiz yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faizler düşürülsün" çağrısına kulak veren bankalar faizleri düşürmüştü. Sektör temsilcileri ve vatandaş yine böyle bir adım atılmasını bekliyor. 


Faizlerin yüksek olmasının konut satışlarına nasıl yansıyacağı merak ediliyor.


Dün sabah güncelenen faiz oranlarına bakıldığında bankaların faizleri düşürmeye yanaşmıyor. 20 bankanın 19 tanesi de faizlerinde hiç bir değişikik yapmadı.  Sadece Yapı Kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Fazilerini artıran Yapı Kredi, hem 5 yıllık hem de 10 yıllık faiz oranını yüzde 1,17'den yüzde 1.19'a çıkardı.


5 yıllık en düşük konut kredisi faizi yüzde 1,10 ile Albaraka Türk ile Türkiye Finans'tayken, 10 yıllık en düşük konut kredisi faizi yüzde 1,13 ile Ziraat Bankası'nda.


 Konut kredisi güncel faiz oranları Mart 2018!




*Bu bilgiler Kredi Pazarı'ndan alınmıştır.