29 / 03 / 2024

Konut kredisi faiz oranları Mart 2020!

 Konut kredisi faiz oranları Mart 2020!

Bankaların konut kredisi faizleri 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle ekonomideki değişmeler ile hızla düştü. Peki Mart’ın ikinci haftasında en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu? İşte konut kredisinde son gelişmeler...


 

Bankaların konut kredisi faizleri ekonomideki hareketlik ile bazı bankalarda yeniden artışa geçti. Ev almayı planlayan vatandaşlar, güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırmaya başladı. İşte merak edilen faiz oranları...

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; bankaların konut kredisi faizleri 2019 yılının ikinci yarısı sonrasında ekonomide yaşanan dalgalanma ile düşüşe geçti. Merkez Bankası’nın 2019 Temmuz'da başladığı ve kesintisiz şekilde devam eden politika faiz indirimleri ile hız kazanan kredi faiz indirimleri kesintisiz olarak dokuz aydır devam ediyor.

Şubat ayı sonu itibariyle dünyada yayılan koronavirüs salgını ve Suriye kaynaklı Türkiye’nin jeopolitik riskleri arttı. Döviz kurunda yaşanan değişimler ve son aylarda arka arkaya artan enflasyon karşısında konut kredisi faiz oranlarındaki ivme üç çeyrek sonra yükselişe geçti.

Ekonomik hareketlenme sonrasında Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA, İNG, Kuveyt Türk Bankası, TEB, ve Akbank'da konut kredisi faiz oranları artırdı. Garanti BBVA kurun yeniden dengelenmesi ile bu hafta başı itibariyle konut kredisi faiz oranlarını yeniden düşürdü.

Bu hareketli dönemde kamu bankalarının kredi faiz oranlarında değişiklik olmadı. En uygun konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın sıfır konutlar için uyguladığı yüzde 0.79 seviyesinde. İkinci el konut için en uygun konut kredisi faizi de Türkiye Finans Bankası’nın uyguladığı yüzde 0.87 seviyesinde bulunuyor.

Bankalardan 300 bin TL tutarda ve 10 yıl vadede konut kredisi hesaplama yapıldığında en uygun aylık taksit bedeli 3 bin 900 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi de tahminen 465 bin TL’ ye denk geliyor.

 Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar:

 Akbank

 Akbank 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.95 olan faiz oranlarını  yüzde 0.97’ ye çıkarttı.

 Yapı Kredi Bankası

 Yapı Kredi Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

 Kuveyt Türk

 Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı ürünü için 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 kar payı oranı ile finansman sunuyor.

 Garanti BBVA

Garanti BBVA 10 yıl vadeye kadar kredi faizlerini yüzde 1.01’e çıkardıktan sonra yeniden aylık yüzde 0.99’a indirdi. Banka 15 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.17’ ye faiz ile kredi sunuyor.

İNG

İNG kampanyalı konut kredisi faizlerini yüzde 0.99’a tabela faiz oranlarını ise yüzde 1.01’e çıkardı.

TEB

TEB kampanyalı kredi faiz oranlarını yüzde 1.13’e çıkarırken tabela faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek yüzde 2.58’de sabit tuttu.

Hangi bankalar konut kredi faiz oranlarını artırdı?