20 / 04 / 2024

Konya Meram'da 7 mahallede kentsel dönüşüm yapılacak!

Konya Meram'da 7 mahallede kentsel dönüşüm yapılacak!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, mevcut imar planları nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi verdi...


Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, mevcut imar planları nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi verdi.


Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, büyük önem verdiği Mahalle İstişare Meclisi toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda Başkan Toru, Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Alparslan, Ekmekkoçu, Turgut Reis, Ziya Barlas ve Zafer mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların mahallelerindeki en önemli sorunlarının başında kentsel dönüşüm geldi.


İMAR PLANLARI REVİZE EDİLECEK


Bu mahallelerin ortak sorununun uygulanabilirliğini yitiren imar planları olduğunu vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Alparslan, Ekmekkoçu, Turgut Reis, Ziya Barlas ve Zafer mahalle muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda ön plana çıkan konu kentsel dönüşüm oldu. Bölgede afet riski karşısında dayanıksız, fonksiyonel olmayan niteliksiz, günümüz koşullarının gerektirdiği standartlara haiz olmayan yapı stoku bulunmaktadır. Parsel bazlı yapılaşmalar modern yaşamın ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelmiştir. Günümüz koşullarında olması gereken yeşil alanlar, sosyal donatılar, otoparklar ve geniş yollar maalesef bu mahallelerimizde mevcut değil. Çünkü bu bölgelerimizde uygulanan klasik imar planı, parsel bazında yapılaşmaya neden olduğu için bugünün şartlarına cevap vermiyor. Vatandaşlarımız; daha yeşil, ulaşım sorunu olmayan, doğalgazlı, çok amaçlı toplantı salonlarının yer alacağı modern konutlar istiyor. Muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler ve mahallelerimizde yaptığımız toplantılar neticesinde mevcut imar planının revize edilmesi şeklinde bir sonuç çıktı" dedi.


9 MİLYON METREKARELİK ALANI KAPSIYOR


Söz konusu 7 mahallede imar planı çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Toru, "Toplam 9 milyon metrekarelik bir alanda kısmen imar planı revizyonu, kısmen de afet riski altındaki alanların dönüşümü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın, günümüz şartlarında en modern yaşam alanlarına kavuşması ve sağlıklı bir çevrede yaşamaları için gereken düzenlemeleri yapacağız. Vatandaşlarımızla iş birliği yaparak, bu bölgenin dönüşümü ve gelişimi noktasında güzel bir sonuca ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu.


MUHTARLAR DÖNÜŞÜM İSTİYOR


Toplantıya katılan mahalle muhtarları adına konuşma yapan Dr. Ziya Barlas Mahalle Muhtarı Sedat Eser ise, “Bizim mahallelerimiz merkeze oldukça yakın bölgelerde. Çağdaş yaşamın gereği olan binalarda yaşamak herkesin hakkıdır. Sokaklarımız ve evlerimiz standartların çok altında. En güzel temiz havaya sahip olmak, en güzel parklarda ve mekanlarda yaşamak en doğal hakkımızdır. O yüzden bölgemizde kentsel dönüşüm istemekteyiz” dedi.



Memleket