19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm metrekare ve TL çıkmazına takıldı!

 Kentsel dönüşüm metrekare ve TL çıkmazına takıldı!

TÜRKİYE'NİN en önemli konularından biri olan 'Kentsel Dönüşüm' sektörün önde gelenlerinin katılımıyla İstanbul'da masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen "Kentsel dönüşümde metrekare ve TL çıkmazından çıkamadıklannı da belirten Gürgen "Bundan çıktığımız zaman bu işin ne kadar süreceği belli olur" dedi.


'2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde yeni hedefler tartışıldı. Zirvede konuşan Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen "Bu projeler depreme karşı aynı zamanda hayat kurtarma projesidir"dedi.


TÜRKİYE'NİN en önemli konularımn biri olan 'Kentsel Dönüşüm' sektörün önde gelenlerinin katılımıyla İstanbul'da masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen ve Kentsel Dönüşüm'de yeni dönem ve yeni hedeflerin tartışıldığı '2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 'nde yeni yapılaşmanın Türkiye'nin gündeminde uzun süre kalacağı belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen kongrede yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun süredir devam ettiğini ifade ederek "Bugüne kadar TOKİ'nin, belediyelerin, özel teşebbüsün gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri var. Bu dönüşüm projeleri depreme karşı aynı zamanda hayat kurtarma projeleridir. Bu hayat kurtarma projesinin içerisinde vatandaştan devletin en üst noktasına kadar herkesin aktif olarak bulunması gerekir" diye konuştu. Kentsel dönüşümde metrekare ve TL çıkmazından çıkamadıklannı da belirten Gürgen "Bundan çıktığımız zaman bu işin ne kadar süreceği belli olur" diye konuştu. 


İyi bir sosyal model Kentsel Dönüşüm'ün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe'deki en büyük projeyi yürüten VARTAŞ'ın Yönetim Kumlu Başkanı Ömer Faruk Barata da 4 yıldır devam eden sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydederek, "Daha cesur adımlar atılmalı" dedi. Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu ise Kentsel Dönüşüm'ün toplumun her kesiminden insanı biraraya getiren bir proje olması dolayısıyla iyi bir sosyal model olduğu bu nedenle bunu önemsediklerini söyledi. 


İnşaat ülkenin lokomotifi 

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoglu "Artık bankalarımızın bahanesi kalmadı. Merkez Bankası hem politika faizini hem de fonlama faizini indirdi. Bankalardan, faizlerdeki bu gerilemeyi muhakkak kredi faizlerine özellikle de konut kredilerine yansıtmasını istiyoruz" dedi. İnşaat sektörünü Türkiye'nin lokomotifi olarak görülmesi gerektiğini İfade eden Hisarcıklıoglu, "Şehirlerimizin yenilenmesine var. Şehirlerin daha yaşanabilir olması acısından inşaat sektörünün temsilcilerine önemli görevler düşüyor" diye konuştu. 


Star



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri