28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kiralık evlere talebi arttırdı!

 Kentsel dönüşüm kiralık evlere talebi arttırdı!

Emin Üstün, kentsel dönüşümün kiralık evlere olan talebi artırdığını ancak kiralık ev bulmanın zorlaştığını belirtti. "Kentsel dönüşüm ile herkes kiralık ev arayınca, haliyle kiralar yükseldi ancak birkaç yıla kadar yeni yapılan evlerin tamamlanmasıyla bu dengesizlik düzelmiş olacak" dedi.



Kentsel dönüşüm ile kiralar fırladı 


Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, kentsel dönüşümün kiralık evlere olan talebi artırdığını ancak kiralık ev bulmanın zorlaştığını belirtti. "Kentsel dönüşüm ile herkes kiralık ev arayınca, haliyle kiralar yükseldi ancak birkaç yıla kadar yeni yapılan evlerin tamamlanmasıyla bu dengesizlik düzelmiş olacak" dedi. Kendine özgü El Birliği sistemiyle alt ve orta gelir grubunda 60 bin aileye ev ve otomobil teslim eden Emin Şirketler Grubu, Beylikdiizii'nde Ahenk  İstanbul  ile Kurtköy'de de 5YÜZ60 Kurtköy projelerini hayata geçirdi. Ahenk İstanbul projesinde 500 daire ile 150 iş yerinin bulunduğunu söyleyen Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "Şirket bünyesinde kredi kullanmadan 108 ay faizsiz taksit imkânı sunduk. Kredi kullandırmadan Eminevim bünyesinde uzun vadelerle faizsiz taksitlendirmeler yaptık" dedi. 


Dönüşüm bitince kiracılar rahatlar Tüketiciye, alacakları konutu iyi araştırmaları ve parasına göre ev almaları gerektiğini tavsiye eden Üstün, "İkinci el konutlara da bakılmalı. Kentsel dönüşüm nedeniyle evlerde bir sıkıntı varmış gibi gözüküyor. Herkes kiracı olarak talepte bulunuyor. Çünkü kentsel dönüşüm kiraları fırlattı. Ancak bir iki yıla yeni evler ortaya çıkmaya başladığında bu talepte azalma söz konusu olabilir" dedi. 


Yeni projeler gelecek Eminevim olarak yıllarca alt ve orta gelir grubunu el birliği sistemiyle ev sahibi yaptıklarını söyleyen Üstün, "Faizsiz olması temel prensibiyle hareket ederek konut üretimi noktasında iddialı projeler yapıyoruz. Sabiha Gökçen Havaalanı'na yürüme mesafesinde olan Kurtköy'de 560 daireden oluşan 5YÜZ60 Kurtköy projemizde, faizsiz uzun vade taksitlendirme yaptık. İlerleyen dönemlerde faizsiz konut satışına yönelik yeni sistemler geliştireceğiz. Vatandaşların ekonomik yoldan ev sahibi olmaları için çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu. Üstün, Gaziosmanpaşa ve Kadıköy'de yeni konut projelerine imza atacaklarını da söyledi. 


2014'te 14 Yeni şube daha açılacak Dar gelirli vatandaş için daha fazla konut üretilmesi gerektiğinin altını çizen Üstün, "Ev sahibi olmak dar gelirli vatandaş için önemli. Bizde dayanışmayla yaptığımız hizmetlerden çok memnunuz. El Birliği sistemimiz sayesinde 52 ilde bulunan şubelerimiz binlerce aileyi konut sahibi yaptı. 1991 yılından bu yana 60 binin üzerinde aileye otomobil ve ev teslim ettik. Üstelik bütün sistemlerimizde 'faizsiz' olması temel prensibiyle hareket ettik. 20l4'de farklı illerde 14 şube daha açacağız. Biz aynı zamanda konut sektörünün canlanması için de çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 


Fikirtepe'de halk 'Eminevim' dedi Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde 3. ada sakinleri yaptıkları eleme ile üç firma arasından Eminevimi seçti. Böylece Eminevim yeni projesini Fikirtepe'de inşa edecek. Eminevim. ayrıca Fikirtepe'de bir ilki de gerçekleştirdi. 3. ada sakinleri için verdikleri tahlıütleri irtibat bürosunun önüne asarak herkesin görmesini sağladı. 


Eminevim sistemi nasıl bir sistem? 


Eminevim'in faizsiz sistemi, halk arasında yapılan altın günlerine benziyor. Ev almak isteyenler, 60-80-100-120 kişilik gruplar halinde bir araya getiriliyor ve ev almak isteyen kişi. 100 aylık bir taksit seçeneğine girdiyse, her ay taksit ödüyor. Her ay 100 kişinin ödediği taksitlerin toplamı bir ev parasına denk geliyor. Her ay toplanan bir ev parasıyla kime ev alınacağı noter huzurunda belirleniyor. 


Adana Beş Ocak 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler