16 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşümde son durum

Ankara'da Fikirtepe için önemli toplantı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de ruhsat almış veya yakın zamanda alacak firmalarla, Ankara’da önemli bir toplantı yaptı. Toplantıda, Danıştay 6. Dairesi’nin Fikirtepe’de kentsel dönüşümü iptal etmesi halinde Bakanlığın B Planı’nın hazır olduğu dile getirilirken, Fikirtepe’de inşaatların Haziran-Temmuz aylarında başlayacağı ve bölgenin dev bir şantiye alanına dönüşeceği mesajı da verildi. İşte o önemli toplantıdan notlar…

Fikirtepe'de ruhsat sayısı 7'ye çıkıyor!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde kafaları karıştıran sorular hala devam ediyor. Fi-KENTDER'e müsteşarlık tarafından yapılan açıklamaya göre Fikirtepe'de 6 olan ruhsat sayısı 7'ye çıkıyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sancısı sürüyor!

Fikirtepe'de bakanlığın şaşkınlığı ve içine düştüğü zor durum işlerin ilerlemesinde nasıl bir zorluk olduğunu gözler önüne seriyor. Bakanlığın, İki hafta önce kamulaştırmadan vazgeçtik , 2/3 çoğunluk satış yöntemine geçiş yapıyoruz derken bir hafta ara ile kamulaştırma yaptıklarını ilan ettiler. Ancak daha sonraki hafta Fİ-kentder '' Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği' ne yaptıkları bir sonraki açıklamada da 2/3 çoğunluğa satıştan vazgeçtiklerini ama kamulaştırma yöntemine devam edeceklerini söylemişlerdi.

Fi-KENTDER Ankara görüşmesine hazır!

Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Bu hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşarı Mustafa Öztürk Bey ile ilerleyen günlerde Ankara'da Makamında bir görüşme gerçekleştirecektir. Dernek olarak belirlenen sıkıntıların anlatılması ve vatandaşların talep ve beklentilerinin bir rapor halinde yazılı ve sözlü olarak iletilmesi beklenen bu görüşme trafiği ile ilgili dernekten kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

Fİ-KENTDER Ankara ile görüşecek!

Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' Bu hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşarı Mustafa Öztürk Bey ile ilerleyen günlerde Ankara'da Makamında bir görüşme gerçekleştirecek. Dernek olarak belirlenen sıkıntıların anlatılması ve vatandaşların talep ve beklentilerinin bir rapor halinde yazılı ve sözlü olarak iletilmesi beklenen bu görüşme trafiği ile ilgili dernekten kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

Platin Group Fikirtepe'de sözleşmeyi imzaladı!

Platin-Panaroma ve Acar Şirketler Grup Ortaklığı Fikirtepeli Ortakları ile yemekte buluştular. Fikirtepe'de kat karşılığı sözleşme imzalayarak anlaştıkları ada içerisinde kendilerine imza vermiş veya vermemiş tüm ada maliklerinin davetli olduğu yemekli bir sunum gerçekleştirildi. Platin-Panaroma ve Acar Grup Ortaklığı vermeyi vaat ettikleri Banka Teminat Mektubu ile Fikirtepe'de ilk teminat veren firma olduklarını iddia ettiler.

Fikirtepe'de yıkım süreci başladı!

Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'deki ev için imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirel el sıkıştı.

Fikirtepe'de 2500 konutluk temel atılıyor!

Fikirtepe'de 2500 konutluk temel atılıyor. İstanbul'da Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi çatısı altında dev projenin temeli atılıyor. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkam Kadir Topbaş da katılacak.