23 / 04 / 2024

Altındağ kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!

Altındağ kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!

Altındağ' ın çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projelerine imza atan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, Belediye' nin yaptığı hizmetler ve de yatırımlar değerlendirdi.


Çamlık Mahallesi sakinlerinden Hakime Gülcan, Altındağ Belediyesi'nin yeşil alanlara verdiği önemi çok takdir ettiğini söyledi. Gülcan "Başkan Tiryaki, göreve gelmeden önce Altındağ'da keyifli vakit geçirilebilecek tek bir park yoktu. Mahallemizde yeşil alan miktarı o kadar arttı ki, daha rahat nefes aldık. Ayrıca parklarımız çok temiz ve çok güvenli... Yazın gece geç saatlere kadar ailecek sohbet ediyoruz. Çocuklarımız parka gittiği zaman gözümüz arkada kalmıyor." dedi. 


Çamlık Mahallesi sakinlerinden Leyla Yılmaz ise Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'yle birlikte kadınların sosyal hayatta daha fazla yer edindiğini söyledi.Kültür merkezleri sayesinde kadınların kendi ayakları üzerinde durduğunu dile getiren Yılmaz, "Bu merkezlerde spor yapabiliyoruz ve zamanı en faydalı şekilde kullanıyoruz. 

Ayrıca arkadaşlık bağlarımız da kültür merkezleri sayesinde güçleniyor." dedi. 

Bölge sakinlerinden Hilal Uzun ise kültür merkezlerinde hem okuma alışkanlığı kazandıklarının hem de düzenlenen gezilerle farklı yerler görebildiklerinin altını çizdi. 


Kültür merkezlerinde düzenlenen seminerler sayesindedaha bilinçli bir anne olduğuna dikkat çeken Uzun, Altındağ Belediyesi sayesinde eğitime daha fazla önem verdiklerini vurguladı. 

Beşikkaya Mahallesi esnaflarından Mesut Necati Şahin ise Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ortaya koyduğu hizmetlerle, tarih sayfalarında daima yer alacağını söyledi."Ranta değil insana hizmet eden bir belediye başkanına sahibiz. 30 Mart yerel seçimlerinde Veysel Tiryaki'yi yeniden başkan göreceğiz. İnsana yatırım yapan bir belediye başkanı hem ilçeye hem de ülkeye her zaman fayda sağlayacaktır." diyen Şahin, Başkan Tiryaki'nin Beşikkaya Mahallesi'ne yapmış olduğu hizmetler için de teşekkür etti. 


Spor yapmak için Beşikkaya Mahallesi'ndeki kaykay parkını tercih eden Oğuzhan Elmas ise Kaykay Parkı gibi spor alanlarının, kötü alışkanlardan kurtulmak için uygun yerler olduğuna dikkati çekti. 

Ankara'da bu tür yerlere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Elmas "Gençlerin paten kayacak, kaykayla uğraşacak alanlara ihtiyacı var. Altındağ Belediyesi, bu eksikliği ortadan kaldırdı. Bu sayede spor yapabiliyor, zamanımızı doğru şeylerle değerlendirebiliyoruz." dedi. 


Aslıhan Salbaş ise Altındağ'daki sosyal donatı alanlarıyla özgüven kazandıklarına değindi. Altındağlı kadınların her konuda söz sahibi olmaya başladığını ifade eden Salbaş, Altındağ'a ilk geldiğinde kaygılı olduğunu fakat Veysel Tiryaki'yle birlikte tüm önyargılarından kurtulduğunu belirtti. 

Feridun Çelik Mahallesi esnafı da Altındağ Belediyesi'nin çalışmalarından oldukça memnun... Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile bölge esnafı arasındaki iletişimin her zaman sağlıklı olduğuna dikkati çeken Can Erkılıç,samimiyet üzerine kurulu ilişkilerin hem esnafı hem de de ilçeyi ileri taşıyacağını söyledi. Erkılıç, Altındağ Belediyesi'nin her zaman kendilerine kucak açtığını sözlerine ekleyerek esnafla kurulan doğru ilişkilerin kalkınmada da büyük pay sahibi olduğunu aktardı. 


30 yıldır Feridun Çelik Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen Sedat Yiğit ise, bölgeye yapılan imar planlamasının oldukça başarılı olduğunu dile getirdi.Yiğitsözlerine şöyle devam etti: "Feridun Çelik Mahallesi'ndeki gecekonduların yıkılmasıyla bölge daha modern bir görünüme kavuştu. Uyuşturucu madde kullananların sayısı azaldı. Ahlaka uygun olmayan davranışlar sergileyenlerin sayısı azaldı. Tüm bunlar dönüşüm ve değişimle alakalı.Huzur ve refah bu sayede gelir." Mahalle sakinlerinden Cahit Buyrucu ise, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin bölgeye yaptığı yatırımlarla çocukların daha rahat yaşam alanına kavuştuğunu belirtti. 

Eskiden çamurun içinde, şimdiyse yeni yapılan tertemiz kaldırımlarda yürüdüklerine işaret eden Buyrucu, kentsel dönüşümde Altındağ Belediyesi'nin öncü olduğunu kaydetti. 


Belde