19 / 04 / 2024

Altındağ Aktaş Toplu Konutları hızla yükseliyor!

 Altındağ Aktaş Toplu Konutları hızla yükseliyor!

Ankara’da kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Altındağ Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmekte kararlı... Aktaş Mahallesi’nde bir yandan yıkımlar son sürat devam ederken, bir yandan da toplu konutlar etap etap yükselmeye devam ediyor...



Ankara’da kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Altındağ Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmekte kararlı... 


Altındağlı vatandaşların daha modern yaşam alanlarına kavuşması için gece gündüz çalışan Başkan Veysel Tiryaki, Aktaş Mahallesi’nde de önemli adımlar attı. Aktaş Mahallesi’nde bir yandan yıkımlar son sürat devam ederken, bir yandan da toplu konutlar etap etap yükselmeye devam ediyor.


AKTAŞ 3’ÜNCÜ ETAPTA SON DURUM


Aktaş Mahallesi 3. Etap Toplu Konutları’nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu alanda yükselen modern yapılar, 6 blok ve 342 daireden oluşuyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu Aktaş 3. Etap Toplu Konutları için bölgede yaklaşık 100 gecekondu yıkıldı.


Çevre düzenlemesiyle de dikkat çeken modern yapılar, Altındağ’ın gelişen yüzünü yansıtıyor. Aktaş Mahallesi 3. Etap Toplu Konutları’nda yapılması planlanan sosyal donatı alanlarının da bölgeye canlılık kazandırması hedefleniyor. Hızla yükselen modern yapılar, 2015 yılında yeni sahiplerine teslim edilecek, hak sahiplerinin yüzü gülecek.


ALTINDAĞ GİDEREK DEĞER KAZANIYOR


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, vatandaşların daha rahat ve daha modern yaşam alanlarına kavuşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizdi. Bugüne kadar gerçekleştirdiği 10 kentsel dönüşüm projesiyle Altındağ’a değer kazandıran Tiryaki, ilçede mülkiyet sorununu giderdiklerini belirtti. Başkan Tiryaki, kentsel dönüşümle beraber Altındağ’ın giderek ivme kazandığını belirterek bu konutların örnek yapılar olduğunu dile getirdi.


2004 yılında yüzde 85'i gecekondularla kaplı, yüzde 70’i imarsız olan Altındağ’da bugün gecekonduların yerine modern yapıların almaya başladığını, Altındağ’ın imarının ise yüzde 97 oranıyla tamamlandığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, önümüzdeki süreçte bir çok mahallede daha Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak proje geliştirerek kentsel dönüşüm projeleri uygulamayı planladıklarını ifade etti.




Beyaz Gazete





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler