25 / 04 / 2024

Kayseri'de 344 metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi!

 Kayseri'de 344 metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi!

Kayseri'de tespit edilen metruk binaların yıkımı devam ediyor. Bölgede belirlenen 644 yapının 344'ünün yıkımı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı.


Kayseri Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri  Kayseri'de belirlenen metruk yapıları yıkmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 344 yapının yıkımı tamamlandı. 644 metruk yapının ise yıkım çalışmaları başladı. 



Hürriyet'te yer alan habere göre, okullar açıldıktan sonra güvensiz olması nedeniyle kentte bulunan metruk binalar tespit edildi. Kullanılmayan binaların yıkım çalışmalarına hız verildi.  Polis memuru Murat Kalpakçı, metruk binaların yıkımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Kalpakçı, "İlimizde özellikle bu metruk yapılar suça ve suçluya yataklık yapan mekanlar olarak ortaya çıkmaktadır. Emniyet Müdürlüğü'müz tarafından bugüne kadar 644 yapı belirlenmiş olup, bunlardan 344'ünün yıkımı sağlanmıştır. Yine 17 yapı demir parmaklıkla koruma altına alınmış, 25 yapının da sit alanı olduğu belirlendiğinden henüz yıkım çalışmaları sağlanamamıştır. Bu metruk binalarla ilgili özellikle mahalle muhtarlarımız ile çok yakın ilişki içindeyiz. Muhtarlarımızla iletişime geçip sonrasında ilgili belediyelerle yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Cırgalan Mahallesi'nin muhtarı İbrahim Kuvvet ise metruk binalarla ilgili yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Okul yolu üzerinde olan bu metruk binalar tehlikeli olmaktadır. Aynı zamanda kötü niyetli kişilere yataklık yapmaktadır. Çünkü bu binalar kontrolsüz. Kimlerin içeriye girdiği belirsiz. Bu açıdan çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edilmemesi için bu binaları belirliyor ve yıkımını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura