26 / 04 / 2024

İzmir'de ikinci el konut fiyatları yüzde 17 arttı!

 İzmir'de ikinci el konut fiyatları yüzde 17 arttı!

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Merkez Bankası verilerine göre inşaattaki maliyet artışının enflasyonun üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “İkinci el konut fiyatları yüzde 17, yeni konut fiyatları da bir yıl içinde yüzde 16 arttı. " dedi.


EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Merkez Bankası verilerine göre inşaattaki maliyet artışının enflasyonun üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “İkinci el konut fiyatları yüzde 17, yeni konut fiyatları da bir yıl içinde yüzde 16 arttı. Eskiden bir konutun fiyatı 10 yıllık kiraya bedelken şimdi 17.5 yıllık, yani 213 aylık kiraya bedel. Konut sektörü haksız rekabet ortamına, kontrolsüz maliyet ve fiyat artışına terk edilmemeli” dedi.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun da 3’er aylık dönemler itibariyle bina inşaatı maliyeti endeksi yayımlayarak sektördeki tüm değişimi ve iniş çıkışları gösterdiğini vurgulayan Aslan, şunları söyledi;


ENFLASYONUN ÜSTÜNDE


“ 2014’de inşaat maliyet artışı yüzde 10.7 oranında şekillenmiştir. Bu artışın arkasında işçilikte yüzde 9.8, malzemede de yüzde 10.8 var. Tablo konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun önünde koştuğunu anlatıyor. Bugünkü öngörülemeyen ekonomik koşullarda inşaatta kontrol edilemeyen fiyat artışı, döviz kurlarındaki tırmanış ile işçilik ve malzeme fiyatlarındaki yükseliş karşısında en akılcıl konut üretim modeli; Ege-Koop’un uyguladığı modeldir. Ankara’da hayata geçireceğimiz SMYRNA Evleri projemizde de sabit fiyat politikası ile yine öncü oluyoruz.”



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri