28 / 03 / 2024

TAPDİ İzmir'e 140 milyonluk 2 tane hastane yapacak!

TAPDİ İzmir'e 140 milyonluk 2 tane hastane yapacak!

TAPDİ Oksijen A.Ş, İzmir’e 2 sağlık merkezi kazandırdı. Tınaztepe Torbalı Tıp Merkezi hizmete girdi. 2017’nin ikinci yarısında Tınaztepe Galen Hastanesi hizmete başlayacak.


TAPDİ Oksijen A.Ş. ve Özel Tınaztepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur, sağlıkta hizmet kapasitesini artırmak ve İzmir'in ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Bayraklı ve Torbalı'ya 140 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. TAPDİ Buca Tıp Merkezi ile 2001 yılında sağlık sektöründe hizmet vermeye başladıklarını, 2010 yılından itibaren de Özel Tınaztepe Hastanesi ile yola devam ettiklerini belirten Dr. Bektur, sağlık alanında yeni yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.


2 milyon hasta


Dr. Bektur, "Buca Tıp merkezi ve Tınaztepe Hastanesi'ni İzmir üretti ve büyüttü. 2 milyonun üzerinde hasta muayene ettik, 100 binin üzerinde ameliyat yaptık ve Tınaztepe'nin 15 bin bebeği oldu. İzmir, '4 milyon hasta bak' derse buna hazırız, çünkü halkını seviyoruz. Türkiye'nin diğer illerinden ve yabancı ülkelerden hastalarımız oluyor. Bu hastaların tedavi süresince İzmir'de kaldıklarını düşünürsek, İzmir için de önemli bir gelir kaynağı" dedi. Sağlık alanında yaptıkları 140 milyon TL'lik yeni yatırımlarla İzmir'in artan taleplerini karşılayabileceklerini söyleyen Dr. Bektur, 2 ay önce Tınaztepe Torbalı Tıp Merkezi'ni hizmete açtıklarını söyledi. Bektur, 2017 yılının ilk yarısında Tınaztepe Torbalı Hastanesi olarak hizmete devam edeceklerini söyledi. Bayraklı'da da yeni girişimlerde bulunduğunu kaydeden Dr. Bektur, 2017 yılının ikinci yarısında Tınaztepe Bayraklı Galen Hastanesi'ni açacaklarını belirtti.


'Şehir merkezi olacak'


Dr. Bektur, yeni yatırımların yapılacağı bölgelerin ihtiyaca yönelik belirlendiğini belirterek, "Torbalı kent olmayı hak etmiş, ancak hala şehre akıyor. Torbalı'nın yerinde çözülebilecek eksiklikleri var. Örneğin yoğun bakım hastası, onkoloji, obezite hastaları ya da kozmetik işlem yaptırmak isteyenler kent merkezine gidiyor. Bizim amacımız Torbalı'yı şehir merkezi haline getirmek ve Torbalı halkına yerinde hizmet vermek. Tıp merkezi olarak hizmet vermeye başladığımız merkezimiz, 2017 yılının ilk yarısında hastane olarak yola devam edecek" dedi.


"Sıfır hata ile ilerliyoruz"


Dr. Bektur, Tınaztepe Hastanesinin Amerika Birleşik Devletleri'nin en prestijli akreditasyon kuruluşlarından Joint Commission International (JCI) belgesini aldığını söylerken, "Kalite öncelikli, hasta odaklı ve sıfır hata ile ilerlemeye çalışıyoruz. JCI Belgesini almamız dünya standartlarında kaliteli sağlık hizmeti verdiğimizin kanıtıdır" dedi.


Sağlık turizmi hedefi


İzmir'in sağlık alanındaki açıklarını kapatmak ve halkın beklentisini karşılamak adına gelecekte şehrin merkezi olacak Bayraklı'da da yatırımda bulunduklarını anlatan Dr. Bektur, 2017 yılının ikinci yarısında Tınaztepe Galen Hastanesi'ni açacaklarını belirtti. Dr. Bektur, "Bayraklı'daki hastanemizi Ege Bölgesi'nin en uç açıklarını kapatan bir merkez olarak planlıyoruz. Burada onkoloji bölümündeki eksiklikleri tamamlayacağız, nörolojik bilimler lokomotifimiz olacak. Misyonumuz, sağlık için İstanbul'a göçü engellemek ve yurt dışından İstanbul'a akan sağlık turizminin yönünü İzmir'e çevirmek. Türkiye'de doğru sağlık hizmeti arayanları İzmir'e getireceğiz" dedi.


Yeni Asır