25 / 04 / 2024

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı yeniden mecliste!

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı yeniden mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine hazırlanan 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.


İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine hazırlanan 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek. Geçtiğimiz Kasım ayındaki meclisi toplantısında CHP içindeki Yalı Grubu'nun AK Parti'ye destek vermesi nedeniyle kabul edilmeyip komisyonlara iade edilen planların akıbeti, bölgede 5 milyar liralık yatırımı bulunan proje sahiplerince de yakından izleniyor. Bu arada ilk oylamada plana karşı çıkanr AK Parti Grubu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın 'yatırımlar artsın' çağrısı nedeniyle bu kez planların geçmesinden yana tavır alabileceği öğrenildi. 


İTTİFAK YAPILDI 

Büyükşehir Belediyesi 15 Mart tarihli Meclis toplantısında sorunu çözmüştü. Büyükşehir, hazırladığı planları Konak ve Bayraklı Belediyeleri'ne de göndererek 1/1000'lik planların buna uygun olarak hazırlanmasını istemişti. Bayraklı meclisi planları kabul ederken, Konak Meclisi'nin 1 Kasım 2016 tarihli toplantısında gündeme gelen konu, "Yalı Grubu" olarak bilinen CHP'li Meclis Üyeleri ve AK Partili Meclis üyelerinin ret oyuyla kabul edilmeyince Salhane ve Liman arkası plansız kaldı. 


Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan Konak Meclis toplantısında komisyonların incelemelerini bitirmemesi nedeniyle plan notları değişikliği Meclis'e gelmedi. Yarın yapılacak görüşmelerde CHP içindeki Yalı Grubu'nun yine olumsuz oy kullanacağı iddia edildi. Konak Belediyesi Meclisi'nin Ak Parti Başkanvekili Ömür Şanlı oylarının renginin meclis öncesi kendi aralarında yapacakları Grup Toplantısında belirleneceğini söyledi. 


YATIRIMCININ İZİN SORUNU 

Bölgede inşaata başlamayı planlayan veya ruhsatı alıp başlamış olan Rönesans, Myway Bayraklı, Folkart Highlife, Megapol Çarşı Kule, Tariş-Emlak Konut karma projesi, Mahall Bomonti, Vakıf GYO'nun karma projesi gibi toplamda 5 milyar liranın üzerinde yatırımlar da sorunla karşı karşıya kaldı. Bu projeler içinde inşaat ruhsatını alan Folkart, Myway Bayraklı, Megapol Çarşı ve Megapol Kule, Mahall Bomonti inşaatı yapabilecek, fakat sorun çözülmezse konutlar oturma izni alamayacak. 



Habertürk Egeli