25 / 04 / 2024

Izmir kentsel dönüşüm son durum

İzmir'e kentsel dönüşüm için uyarı!

Çanakkale'de art arda yaşanan depremlerin ardından İzmirli müteahhit ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri, İzmir ve kentsel dönüşüm hakkında görüşlerini belirtti.

İzmir Karabağlar'da 540 hektarlık alan riskli ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İzmir'de de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek Karabağlar ilçesinde 540 hektarlık alanın riskli alan ilan edildiğini vurguladı

İzmir'de 43 bin ev kentsel dönüşüme girecek!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 18 bin 895 bina ve içindeki 19 bin 345 bağımsız birimin yıkıldığını , 43 bin 632 evin yıkılmayı beklediğini aktardı.

İzmir'deki konutların yüzde 65'i depreme dayanıksız!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyledi. "Depreme dayanıksız yapı kalmaması için canla başla çalışacağız" diye konuştu.

İzmir'de 3 bin 676 yapı ve 10 bin konut 'riskli' ilan edildi!

İzmir'de iki yıl içinde 1144 hektarlık alan, 3 bin 676 yapı ve 10 bin civarında konut riskli olarak ilan edildi. 920 riskli yapı da yıkıldı.İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “Şu anda çalışmalar devam ediyor. Kentsel dönüşüm gerçekleştiğinde İzmir’de her yıl 30 bin konut yapılacak.

Ballıkuyu’da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

8 bin 500 yıllık geçmişi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir’in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, Büyükşehir Belediyesi’nin dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi!

Şu anki seçim ortamından dolayı yerel yöneticilerin kentsel dönüşümle ilgili frene bastığını savunan Nasır, "İzmir'de inşaat sektörünün potansiyelini ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi." dedi

İzmir'de 220 bin konutun orta ölçekli bir depremde yıkılma riski var!

Hüseyin Aslan: "İzmir'de özellikle Karabağlar, Buca, Bayraklı ve Çiğli gibi ilçeler ele alınmalı. İzmir'in gelişiminde de bu dört ilçenin geleceği belirleyici olacak. Reçete belli; kentsel dönüşüm" dedi.

Zafer Akçığ: Kentsel dönüşüm Kordon'da başlamalı!

Hüseyin Aslan, Prof. Dr. Zafer Akçığ ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Zafer Akçığ İzmir'de kentsel dönüşümün, dağlardaki gecekondulardan değil düzdeki yapılarından başlaması gerektiğini söyledi.