20 / 04 / 2024

İzmir İstinye Park AVM için İDK toplantısı yapılacak!

 İzmir İstinye Park AVM için İDK toplantısı yapılacak!

Orjin Gayrimenkul tarafından 460 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilen İzmir İstinye Park AVM için İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılacak..


İzmir Balçova Mevkiide Bahçelerarası Mahallesi'nde hayata geçirilen İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel Projesi, Orjin Gayrimenkul imzası ile yükseliyor.


İlk etapta, Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ile Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Tur. A.Ş. tarafından 6165 Ada 6 parselde planmış olup; 10.12.2014 tarih ve E.2014988 sayılı “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilmiştir (Bknz. Ek-14). Proje sahası yakınında bulunan 1 numaralı parselin mülkiyeti de alınmış olup, proje alanına dahil edildi.


İlerleyen süreçte yatırımcı firmalardan biri olan Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. hisselerinin tamamını Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Tur. A.Ş.’ ye satarak söz konusu projeden ayrıldı.


Daha sonraki aşamalarda ise Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Tur. A.Ş. ile Orjin Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. birleşerek projenin yatırımcısı Orjin Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş. olmuştur


İzmir İstinye Park AVM için toplantı yapılacak


460 milyon TL yatırım bedeline sahip İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel Projesi ile ilgili İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı 21 Ocak 2019 tarihinde yapılacak.


41 bin 823,54 metrekarelik alanda yapılıp işletilmesi planlanan İzmir İstinye Park AVM'de hafriyat çalışmalarına 2016 yılında başlanmıştı. Projenin peyzaj-çevre düzenleme işlerinin 2019'un son çeyreğinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.





Işıl Seren KESKİN/Konuttimes.com