26 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş: 2023 yılında sağlık turizmi hedefi 20 milyar dolar gelir elde etmek!

Ekrem Demirtaş: 2023 yılında sağlık turizmi hedefi 20 milyar dolar gelir elde etmek!

Ekrem Demirtaş, sağlık teması ile EXPO 2015 ve EXPO 2020 'ye aday olan İzmir'in sağlık turizminin başkenti olma konusunda çok önemli bir fırsat yakaladığını belirtti.


İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, sağlık teması ile EXPO 2015 ve EXPO 2020'ye aday olan İzmir'in sağlık turizminin başkenti olma konusunda çok önemli bir fırsat yakaladığını belirtti. Demirtaş, "Ülkemizin 2023 yılında sağlık turizmi hedefi yıllık 1 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar sağlık turizmi geliri elde etmek. 300 gün güneşli iklimi, çok başarılı 3 üniversite hastanesi başta olmak üzere devamlı gelişen sağlık kuruluşları ile İzmir'in de bu pastadan pay alması gerekiyor. 12 ay turizm hedefini yakalamak için sağlık turizmini kullanmalı" dedi.


"Farkındalık yarattık"

İzmir'in EXPO adaylığı ile hızla gelişen sağlık turizminde ilerlemek konusunda net bir hedef koyduğunu belirten Demirtaş, "Belki EXPO'yu alamadık ama sağlık turizmi konusunda kentimizde yaşanan farkındalık ve oluşan konsensüs çok önemli bir kazanım" diye konuştu. İzmir'in iki EXPO adaylığında da, önerilen alanın İnciraltı olduğunu hatırlatan Demirtaş, EXPO olmadan da sağlık turizminde atılım yapmak için İnciraltı bölgesinin potansiyelinin değerlendirilebileceğini söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu: "İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir, bunun için de en büyük şansımız İnciraltı. Burada yapılacak hastane, sağlık merkezleri ve bunlara yönelik konaklama tesisleri ile İnciraltı'nı sağlık kampusu haline getirebiliriz. Bizim önerimiz bu bölgenin ihtiyacı kadar alt ticaret merkezi oluşturulması geri kalan ticari alanların sağlık ve eğitim tesisi yapılmasına olanak verecek şekilde düzenlenmesi. Sağlık kampusu olacak İnciraltı ile 2 milyon 213 bin metrekarelik ülkemizin kent içindeki en büyük yeşil alanını da elde etmiş olacağız. Biz İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak her türlü desteğe ve işbirliğine hazırız. İzmir, sağlık turizminde başkent olma şansını kaybetmemeli. EXPO' yarışlarını kaybetmiş olsak da sağlık sektöründe ve sağlık turizminde biz kendimiz hamle yaparak 2023 yılına kadar bu değişimi kendimiz meydana getirmeliyiz."