26 / 04 / 2024

İTO, İzmir'in yol haritasını çizdi!

 İTO, İzmir'in yol haritasını çizdi!

İTO Başkanı Demirtaş, "İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız bu plan, görev süremiz olan 2014 -2017 yılları arasında bizim yol haritamız olurken, üyelerimizin ve kentimizin ticaretine de katkı koyacak bir belge olacak" dedi


İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) stratejik planı tamamlandı, yol haritası çizildi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir Ticaret Odası 2014-2017 Stratejik Planı"nın tamamlanarak üyelerle paylaşıldığını söyledi. Demirtaş, "İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız bu plan, görev süremiz olan 2014 -2017 yılları arasında bizim yol haritamız olurken, üyelerimizin ve kentimizin ticaretine de katkı koyacak bir belge olacak" dedi. 


Odanın imajı güçlenecek

Geçtiğimiz yıllarda da bu amaçla hem İzmir hem de oda için stratejik planlar hazırladıklarını hatırlatan Demirtaş, "Odamızın vizyonu ve misyonu doğrultusunda; hem üyelerimizin beklentilerini karşılayacak, hem İzmir ve ülkemiz ekonomisine katkı yapacak, hem de Odamız imajını güçlendirecek bir çalışmaya imza attık" diye konuştu.


95 kurumun görüşü alındı

Planın hazırlık aşamasında üyelerin İTO'dan beklentilerini tespit etmek amacıyla bin 182 üyeye anket yaptıklarını belirten Demirtaş, ayrıca ortak faaliyetlerde ve bilgi paylaşımda bulundukları, odanın paydaşı olan 95 kurum ve kuruluşun da öneri ve beklentilerini aldıklarını söyledi. 


133 proje var

Ekrem Demirtaş, odanın hizmet ve görevlerine uygun olarak stratejik hedeflerin yanı sıra stratejik planda projelerin de yer aldığını söyledi. Demirtaş, "Her bir projenin stratejik amaç ve hedeflerle birebir ilgisi kuruldu. Planda yer alan 133 adet projeden 105 tanesi odamız tarafından yapılacak. Geriye kalan ve İzmir'deki yatırımları içeren 28 projenin de takibini yapacağız. 'Stratejik Plan'da üyelerimizin sektörel ihtiyaçlarına yönelik projelere öncelik verdik. Ayrıca odamızın üyeleri ile iletişimini artırmaya yönelik projeler mevcut" diye konuştu. Demirtaş, 2023 Dünya EXPO'sunun İzmir'de Gerçekleştirilmesi, İzmir Tema Park Analizi, İzmir Kültür Faaliyetleri Analizi, İzmir Sağlıklı Yaşam Köyü Analizi, Uluslararası Sağlık Merkezi gibi projelerin İzmir'in ticaretine ve turizmine katkı sağlayacak projeler olduğunu söyledi. 


Yeni Asır