19 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş kimdir

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek!

İsviçre'de MSC' nin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada "Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok" dedi

İzmir'de kruvaziyer liman ihtiyacı var!

Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, İzmir'e önceki gün gelen 4 kruvaziyer gemiyle kentte bayram havası yaşandığını, Costa Crociere'ya ait "Deliziosa, Pacifica ve Neoromantica" gemileri ile MSC Crociere'ye ait "Preziosa" gemilerinden 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfanın indiğini ifade etti.

İzmir termal turizmde lider oyuncu olmalı!

Demirtaş, "Turizme uygun olan 410 kaynaktan 123'ü Ege Bölgesi'nde. Bunların 59 adedi de İzmir'de. Yani kentimiz ve bölgemiz termal kaynak açısından çok zengin bir potansiyel sahip" dedi.

İzmir'de kruvaziyer turizminde düşüş yaşanıyor!

Demirtaş,'Düşüş bölgesel olsa da bize özel şartlar da var. Hala şirketlerin istediği şekilde limanı geliştiremedik, yeni bir kruvaziyer limanı yapamadık, turistlerin kentte görmek istediklerini onlara sunamadık. Bunlan yapmak için çalışmak yerine, devamlı kruvaziyer turizminde düşüş var diye konuşmak, bize yarar getirmediği gibi zarar getirir'dedi

İTO, İzmir'in yol haritasını çizdi!

İTO Başkanı Demirtaş, "İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız bu plan, görev süremiz olan 2014 -2017 yılları arasında bizim yol haritamız olurken, üyelerimizin ve kentimizin ticaretine de katkı koyacak bir belge olacak" dedi

Ekrem Demirtaş: Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turlar başlamalı!

Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmini geliştirmek amacıyla Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turların başlatılmasını önerdi.

Ekrem Demirtaş: İzmir yatırım sırasında ilk 10'da bile yok!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in yatırım konusunda Malatya ve Adana'nın gerisine düştüğünü belirterek, "Yatırım sırasında ilk 10'da bile yokuz. Yatırımcıyı çekmeliyiz" dedi.

İZTO'ya kayıt yaptıranların sayısı yüzde 6 arttı!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yerel seçimlerin yapıldığı ve siyasi atmosferin son derece gergin olduğu dönemde, İZTO'ya kayıt yaptıran yeni üye sayısının yüzde 6 oranında arttığını söyledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Kanser ve Geriatri Hastanesi kurulacak!

İEÜ 13. kuruluş yıldönümünde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem kuracakları tıp fakültesi için onay aldıklarını söyledi. Demirtaş, tıp fakültesi bünyesinde kanser ve yaşlılar için geriatri hastanesi kuracaklarını açıkladı.

Ekrem Demirtaş: 2023 yılında sağlık turizmi hedefi 20 milyar dolar gelir elde etmek!

Ekrem Demirtaş, sağlık teması ile EXPO 2015 ve EXPO 2020 'ye aday olan İzmir'in sağlık turizminin başkenti olma konusunda çok önemli bir fırsat yakaladığını belirtti.