26 / 04 / 2024

İzmir projeleri

Veysel Eroğlu İzmir projelerini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de 2019 yılına kadar hayata geçirilecek projeleri açıklayarak, “ Bir bakan olarak değil, bir nefer olarak çalışacağım. Söz böyle verilir. Bizim sözümüz noterden daha sağlamdır.

İzmir Alsancak karayolu tüneli 17 Ekim'de ihale edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Vahap Özaltay Meydanı ile Liman Caddesi’ni birbirine bağlayacak 550 metrelik karayolu tüneli için proje ihalesine çıkıyor.

İzmir'e yat üretim merkezi kuruluyor!

Aslan Bilgi, "Şu anda İzmir'de merpen altında dağınık ve denizle bağlantısı olmayan birçok yerde tekne üretimi yapılıyor. Bu proje sektörümüz için kaçırılmaz bir fırsat. Her kesimin katkı koyması gerekir. Bu proje, yat imalatında dünyada üçüncü sırada olan Türkiye'nin yükselişinin önüne geçmek isteyen küresel sermaye güçlerinin tuzağını bozmuş olacak.

İzmir'de Akıllı Trafik Yönetim Sistemi uygulanıyor!

Türkiye'de ilk kez hayata geçirmek istediği "Akıllı Trafik Yönetim Sistemi" ile kavşaklar ve otoparkların yaklaşık 700 kameranın kullanılacağı akıllı sistem ile yönetileceği, kırmızı ışık, hız ve park ihlallerinin kurulan kameralarla elektronik olarak denetleneceği bildirildi.

İTO, İzmir'in yol haritasını çizdi!

İTO Başkanı Demirtaş, "İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız bu plan, görev süremiz olan 2014 -2017 yılları arasında bizim yol haritamız olurken, üyelerimizin ve kentimizin ticaretine de katkı koyacak bir belge olacak" dedi

İTÜ Vakfı, İzmir'de yeni okul açıyor!

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın, "Ana kucağından İTÜ okulları İstanbul dışında ilk kez İzmir'de açılıyor. Bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları, İstanbul dışında ilk şubeyi İzmir'de açıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek çevre projeleriyle dikkat çekiyor!

Türkiye'ye örnek çevre projeleriyle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2004-2013 yılları arasında yaklaşık 3 milyar 666 milyon liralık çevre yatırımı yaptı. Belediye 10 yılda çok önemli yatırımlara imza attı.

Mehmet Şakir Örs: İzmir’in geleceği turizm ve fuarcılıkta!

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, İzmir'in ve İZFAŞ'ın gözbebeği fuarları olan IF WEDDING FASHION İZMİR ve MARBLE'ın başarı hikayesini anlattı, Gaziemir Yeni Fuar Alanı ile birlikte bu fuarlarda dünya liderliğini hedeflediklerini söyledi.

İzmir mega yat imalatı için merkez olabilir!

Mega Yat imalatının, bulunduğu bölgeye milyonlarca euro gelir sağladığını dile getiren Yusuf Öztürk, "İzmir yatırım ve teşviklerle Mega Yat imalatının merkezi olabilir. İzmir'e yapılan yatırımın her zaman geri dönüşü olmuştur" dedi.

İzmir’in yüzde 80’i kentsel dönüşüme giriyor!

Tektaş Kentsel Dönüşüm, İzmir’deki dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, “ İzmir’in yüzde 80 ’i dönüşecek ” dedi.

İzmir’in düzenlenmesinde yerli doğaltaş kullanılmalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin mermer ve doğal taşını blok yerine işlenmiş ürün olarak ihraç etmesi gerektiğini, bunun için hükümetçe her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İzmir'de hayata geçirilecek projeler dikkat çekiyor!

İzmir'de belediye başkanı adaylarının 2015-2019 programlarında, kentin sorunlarına yönelik farklı bakış açılarının yanı sıra yüzülebilir körfez hedefi, raylı sistem projeleri, yeşil alan ve trafik soruna çözüm konularında benzer başlıklar dikkati çekiyor

Karaburun-İzmir arası 45 dakikaya iniyor!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Balıklıova’daki yol yapım şantiyesini ziyaretinde, çalışmalar hakkında bilgi aldı...