19 / 04 / 2024

Bursa kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla devam ediyor!

 Bursa kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla devam ediyor!

Başkan Recep Altepe, Tophane sırtlarında ve şu anda Bursa Orduevi sınırları içerisinde yer alan, Fatih Sultan Mehmet Han'ın doğduğu ev olarak rivayet edilen Bey Sarayı kalıntılarında incelemelerde bulundu.


Tarihi ve kültürel miras çalışmalarında hızla yol aldıklarını, bu kapsamda yaptıkları çalışmaların en önemlilerinden birinin de 2300 yıllık Bursa surları olduğunu belirten Altepe, "Osmanlı ve önceki dönemlerin yerleşim alanı olan sur bölgesinde, surları ve kale burçlarını ortaya çıkaran çalışmalarda neredeyse sona geldik Toplam uzunluğu 3400 metre olan surlarımızın önemli bir bölümünü ihya ettik 6 kapımızdan 4 u belirdi, diğer 2 kapıda çalışmalar sürüyor" diye konuştu. 


BEY SARAYI TAM GAZ 


Bir yandan surları tekrar işlevsellendirdiklerini diğer yandan da sur projesinin asıl hedefi olan Bey Sarayı'nın asıl haliyle günlük hayata kazandırılması konusundaki faaliyetlere yoğunlaştıklarını ifade eden Altepe, "Bey Sarayından günümüze sadece tek duvar, doğudaki saat kulesine bakan duyC Büyükşehİ,r x Belediye Başkam Recep Altepe, "2300 * '°ncekı Bursa Kalesi insaJJrı döneminde mşa edilen Bey Sarayı tamamen belirdiğinde Bursalılar ve turistler zaman tünelinde key'fh bir tarih yolcutoguna çıkacak" dedi. JyS — var kaldı. Onun önünde, sarayın köşesi olan kulemiz yüzyıllar sonra tekrar inşa edildi. Bu kule, aynı zamanda kaleyi koruyan kulelerden biri. Çalışmalar tamamlandığında, burası çok farklı bir görüntüye sahip olacak ve Bursamızın orijinal hali, 2300 yıl önceki Bursa'nın bile tüm izleri ortaya çıkarılmış olacak" açıklamasında bulundu. 


DOĞANBEY PROJESİ 


ESKİ Başkan Altepe, kent merkezinde yüksek katlı inşa edildiği için tartışılan Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili, "Doğanbey ile ilgili planlar ve çalışmalar bizim dönemimizde olmadı. Bu projeler Akademisyenler bilgilendiriliyor Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi'nde yapılanları ve yapılması planlananlarla ilgili tüm akademisyenleri bilgilendiriyor. Göreve geldiği 23 Mart 2011 tarihinden bu yana altı ayda bir akademik kurulları toplamayı gelenek haline getiren Rektör Prof. Dr. Dilek, akademisyenleri kendi fakülte ve yüksekokullarında ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde Üniversite'de yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi veren Rektör Dilek, akademisyenlerin öneri ve eleştirilerini de alıyor. Bu yıl beşinci kez yapılan bilgilendirme toplantıları, 6 Ocak 2014 günü Eğitim Fakültesinde başladı, 14 Ocak 2014 günü İlahiyat Fakültesi'nde son bulacak. 

1 ve planlar eski" dedi. Doğanbey konutlarıyla ilgili yanlış bilgilendirmelerin olduğunun altını çizen Altepe, "Doğanbey'in MİA planlarına alınması 1991 yılında onaylandı. Dış cephedeki binalar yapılmıştı. İçteki mahalleler yaşanmaz hale gelip bölge terk edilmişti. Bu çalışmalar bölge halkıyla yapıldı. Buradaki planların uygulanması halkımızın yüzde 99 desteğiyle oldu. Yeni dönemde burasıyla ilgili bir tasarrufumuzun olup olmamasıyla ilgili şu an bir şey söylemek doğru değil. Doğanbey halkının bir talebi, bu talebin de gerçekleştirilebilir durumu olması halinde bunlar yeniden ele alınabilir" dedi.


Bursa Hakimiyet



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri