20 / 04 / 2024

Ankapark ne zaman açılıyor? Son durum!

Ankapark ne zaman açılıyor? Son durum!

Ankapark projesi içine toplam 1.217 adet oyuncak bulunuyor. Projeye giriş ücreti 50 TL olarak belirlendi. Halkın ziyaretine açılan Peki Ankapark ne zaman açılıyor...


Ankapark ne zaman açılıyor, Ankapark son durum, Ankapark nereye kurulacak, Ankapark'a nasıl gidebilirim diye soruyorsanız bu soruların yanıtının tamamı haberimizin içinde yer alıyor. Ancak önce biraz projenini genel detaylarından bahsedelim...


Yılda 10 milyon ziyaretçinin geleceği Ankapark projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçiriliyor. Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde konumlandırılan projede toplam 1.217 adet oyuncak bulunuyor. Ankapark'a giriş ücreti 50 TL olarak belirlendi.



Ankapark ne zaman açılıyor?

Ankapark'ın Mart ayı içinde açılması planlanıyordu ancak bazı eksikliklerden dolayı sadece halka açıldı. Böylece Başkentliler düzenlenen otobüs seferleriyle parkı gezme imkanı bulunuyor. Ankapark Tema Park'ın açılışı 2014 yılının Ağustos ayında gerçekleşecek. 



Ankapark'a nasıl gidiliyor? Yol tarifi..

"Ankapark'a nasıl gidebilirim?" diye soruyorsanız sizin için şu şekilde yol tarifi yapılıyor; Gazi Mustafa Kemal Blv yönünden Metro Altgeçidi konumuna doğru batı yönünde ilerleyin, Kazım Karabekir Cd yönünde sağa dönün, Celal Bayar Blv girmek için hafif sağa dönün Silahtar Cd.’den devam edin, Çiftlik Cd yönünde sağa dönün, 1. sağa girerek Alparslan Türkeş Cd (Çiftlik Cd.) üzerine çıkın, 1. sağa girerek AOÇ Tarım Arazisi üzerine çıkın.



Ankapark, Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan mevcut hayvanat bahçesinin yeniden düzenlenmesi ve 2012/3547 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen arazide; kentin açık yeşil alan ihtiyacını karşılayacak yapılar dışında herhangi başka bir kentsel kullanımın yer almasının söz konusu bile olamayacağı; halkın eğlenmesi ve dinlenmesi için rekreasyon işlevlerine hizmet etmeyi amaçlayan bir proje olarak tasarlanıyor. 



Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri