26 / 07 / 2024

Ankapark Tema Park ne zaman açılacak?

Ankapark Tema Park ne zaman açılacak?

İçinde toplam 1217 oyuncağın yer aldığı ve tamamlandığında Ortadoğu'nun en büyük tema parkı olacak Ankapark Tema Park ne zaman açılacak sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor...


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı imzası ile toplam 2 bin 100 bin metrekare genişliğindeki arazi üzerinde konumlandırılan Ankapark projesi, tamamlandığında Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olacak. Proje içinde toplam 1217 oyuncak bulunuyor. 


Ankapark Tema Park ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark'ın Mart ayında açılacağını ve Ağustos ayında ise Tema Park projesinin hizmete gireceğini belirtmişti. Ankapark Tema Park'ın  açık alanı 1 milyon 46 bin 600 metrekare, kapalı alanı 16 bin 100 metrekare ve doğal yaşam alanı 940 bin metrekare olarak tasarlandı. 



Ankapark nereye yapılıyor?

Proje İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde haytaa geçiriliyor. 



Ankapark Tema Park'a giriş ücreti ne kadar?

Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozorun yer aldığı Ankapark projesine giriş ücreti sınırsız 50 TL olarak belirlendi.



Ankapark Tema Park projesine nasıl gidilir?

Kızılay’dan Ankapark’a yol tarifi şöyle; Gazi Mustafa Kemal Blv yönünden Metro Altgeçidi konumuna doğru batı yönünde ilerleyin, Kazım Karabekir Cd yönünde sağa dönün, Celal Bayar Blv girmek için hafif sağa dönün Silahtar Cd.’den devam edin, Çiftlik Cd yönünde sağa dönün, 1. sağa girerek Alparslan Türkeş Cd (Çiftlik Cd.) üzerine çıkın, 1. sağa girerek AOÇ Tarım Arazisi üzerine çıkın.



Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com