29 / 03 / 2024

İmar barışı için 3 banka kredi verecek!

İmar barışı için 3 banka kredi verecek!

8 Haziran'da başvuru süresi başlayan imar barışı için bankalar finansman sağlıyor. Çalışma yürüten üç kamu banka; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank çalışmalarını sonuçlandırdı.


8 Haziran 2018'de başvuruları başlayan imar barışı süreci 31 Ekim 2018'de sona erecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çalışma içinde olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi faiz oranlarında indirime gitti. 


Kaçk ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulaması vatandaşların imar sorununu çözecek.


İmar Barışından birçok vatandaşın yararlanması için çalışma yürüten Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank çalışmaları sonuçlandırdı. Bankalar tarafından hazırlanan ‘İmar Barışı Kredisi' 6 Ağustos'tan sonra başvuru sahiplerininin kullanımına sunulacak.


İmar Barışı Kredisi'nden faydalanmak isteyenlerin 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sahipleri daha sonra İmar Barışına konu tahakkuk tutarları kadar kredi için, 3 bankadan 60 aya kadar vade seçenekleriyle 1,33’den başlayan faiz oranları ile kredi olarak karşılayabilecekler.




İmar barışı için 3 banka kredi verecek!