11 / 05 / 2024

Düşük faizli imar barışı kredisinin detayları!

Düşük faizli imar barışı kredisinin detayları!

Ruhsatsız ve kaçak 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı için bankalar imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank indirimli kredi faizi kampanyası başlattı.


13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıya Yapı Kayıt Belgesi verilmesi için başlatılan ‘İmar Barışı’ uygulamasına 31 Ekim’e başvuru yapılabiliyor. Uygulamadan faydalanmak isteyenler için bankalar harekete geçti. Nakit sıkıntısını uygun kredi seçenekleri ile çözmek isteyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank düşük faiz oranlı kredi kullandırmaya başladı. 


Düşük faizli kredi imkanı

KrediPazarı’nda yer alan habere göre, kamu bankaları imar barışı kredisi veriyor. Bu kapsamda Yapı Kayıt Belgesi için kredi başvurusu yapan vatandaşlar düşük faizli krediden yararlanabiliyor. Başvuru sahipleri için 60 ay vade ve yüzde 1,33’ten başlayan faizle kredi veriliyor. 20 bin TL’ye kadar olan kredilerde 48 ay vade için faiz oranı yüzde 1.33 iken, 100 bin TL’ye kadar olan kredilerde 48 ay vade için yüzde 1.48, 100 bin TL ve üzeri kredilerde ise yine 48 aya kadar olan vadelerde yüzde 1.65 olarak uygulanıyor.


İndirimli imar barışı kredisi sadece yapı tahsis belgesi için kullanılabiliyor. İmar affı kapsamındaki masrafların üstünde tutarlarda ise kredi ürünü kullanılamıyor.


İmar barışı detayları

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız ve kaçak yapıları kapsayan uygulamaya müracaatlar e-Devlet kapısından yapılabiliyor. Kayıt Belgesi bedeli, arsanın emlak vergi değeri ve yapının maliyeti toplanarak belirleniyor.