26 / 04 / 2024

Rayiç bedel nedir

Rayiç bedel nedir nasıl hesaplanır?

Bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedel nedir nasıl hesaplanır? Rayiç bedel nasıl belirlenir? İşte rayiç bedel...

Rayiç bedel ne demektir?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi oluyor. Harç, rayiç bedel üzerinden hesaplanıyor.Peki rayiç bedel ne demektir?

Rayiç bedel ne işe yarar?

Bir taşınmazın pazar değeri olarak da bilinen rayiç bedel, bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olarak tanımlanıyor. Peki rayiç bedel ne işe yarar?

Rayiç bedel nedir?

Ülkenin ekonomik durumuna, piyasadaki arz talep dengelerine, gayrimenkulün bulunduğu konuma, gayrimenkulün eski-yeni oluşuna, sosyal statüsüne ve benzeri kriterlere bağlı olan rayiç bedeli nedir? İşte rayiç bedele ilişkin bilgiler..

Gayrimenkul değeri belirlenirken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemlerde artan konut mağduriyetleri zannedildiği gibi sadece firmaların konutları söz verdiği tarihte teslim edememesi, ayıplı konut teslim etmesi ya da buna benzer sebeplerden kaynaklanmamaktadır. Herkesin karşılaştığı sorunlardan birisi de tapudaki harçlar ve gayrimenkulün değerinin belirlenmesidir.