29 / 03 / 2024

Karaburun-İzmir arası 45 dakikaya iniyor!

 Karaburun-İzmir arası 45 dakikaya iniyor!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Balıklıova’daki yol yapım şantiyesini ziyaretinde, çalışmalar hakkında bilgi aldı...


Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Urla-Çeşme yol ayrımından Karaburun ilçesine kadar olan 52 kilometrelik yolun 30 kilometresinin tamamlandığını, yaklaşık 1,5 saat süren yolun 45 dakikaya ineceğini söyledi.


Yıldırım, Balıklıova’daki yol yapım şantiyesini ziyaretinde, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü’nden Karaburun’a kadar olan yolun çok uzun süre aldığını, virajlardan dolayı sıkıntılı olduğunu dile getiren Yıldırım, 2011 yılında çalışmaları başlattıklarını yolun Mordoğan beldesine kadar olan 30 kilometrelik kısmın tamamlandığını dile getirdi.


Standardı yüksek, geniş bir yolun yapıldığını, Mordoğan-Karaburun arasındaki 22 kilometrelik yol yapım çalışmasının da bu yıl içerisinde biteceğini ifade eden Yıldırım, “Yol medeniyettir. Yol gelince insanlar buraya daha çok seyahat edecek, daha fazla yerleşim olacak, ekonomi canlanacak. Buralardan İzmir’e göç de azalacak. Trafik kazaları, ölümler azalacak” dedi.


Mordoğan beldesini de ziyaret eden Yıldırım, kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi, esnaf ziyaretinde bulundu.


2 nolu Balıkçı Barınağı’nı da gezen Yıldırım,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısını arayarak buranın yat limanı olarak kazandırılabileceğini, daha verimli kullanılabileceğini belirtti.


AA