24 / 04 / 2024

Fikirtepede kentsel dönüşüm

Fi-KENTDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 500 sayfalık rapor verdi!

Fi-KENTDER '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği ''nden dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 500 sayfalık bir dosya verildi. Peki dosyada neler var ?

Fİ-KENTDER hukuki bilgilendirme toplantısı yaptı!

Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'' halktan gelen talepler doğrultusunda dernek avukatları aracılığı ile vatandaşların soru ve sorunlarına karşı hukuki bilgilendirme toplantısı yaptı.

Selimoğlu Group ve Sevgili İnşaat'a anlaşma uyarısı yapıldı!

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Yaşar Güvenç başkanlığında, Selimoğlu Group ve Sevgili İnşaat firmaları toplandı. Firmaların birbirleriyle ortaklaşa yapmazlarsa firma yerlerinin kamulaştırılacağı uyarısı yapıldı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşümü vatandaş durduruyor!

Kentsel dönüşümü AA muhabirine değerlendiren Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1 milyon 340 bin metrekare (134 hektar) alanda gerçekleştirildiğini belirterek, firma olarak ortak oldukları şirketlerde toplamda 100 dönüm, 5 adada proje yaptıklarını söyledi.

Fikirtepe'de vatandaştan firma hakkında suç duyurusu!

Fikirtepede 4 yıl önce başlayan özel proje alanı ve kentsel dönüşüm çalışmaları sonrası imzalanan anlaşmaların gereğinin yerine getirilmemesi vatandaşı daraltmaya başladı.

Fikirtepe'deki 2 katlı yalnız ev yarın yıkılacak!

Fikirtepe 30 bin metrekarelik arsanın ortasında kalarak "yalnız ev" diye adlandırılan Alaaddin Demirel'e ait ev, yarın yıkılıyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirci el sıkıştı. İstanbul Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirci ikna oldu.

Eminevim Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapacak!

Fikirtepe'de 3 inşaat firması aynı adayı dönüştürmek için yarışa girişti.2 yıllık peşin kira ödemesi' vaatlerini veren Emin Evim sokak sakinlerinin çoğunluk oyunu alarak 'dönüştürmeye' hak kazandı.

Fikirtepe halkına acele kamulaştırma tebligatları gönderiliyor!

Fikirtepe sakinlerine acele kamulaştırma için tebligatlar Valilik kanalıyla gönderilmeye başlandı. Kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı almıştı.

Fikirtepe'de konut üreticileri çalışmalarını hızlandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 gün içinde anlaşma sağlanmazsa kamulaştırma yapılacağı açıklamasının ardından markalı konut üreticileri Fikirtepe'de çalışmalarını hızlandırdı. Uğur Dumankaya, 900 milyon liralık yeni projeye hazırlandıklarını söyledi.

Fikirtepe İstanbul gibi çekim merkezleri arasında yer alacak!

Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Yeni Fikirtepe'nin gelecekteki konumuna değindi. Selimoğlu, Fikirtepe'nin "Bağdat Caddesi; "İstiklal Caddesi: 'Nişantaşı' gibi İstanbul'un çekim merkezileri arasında yerini alacağını müjdeledi.

Fikirtepe'de 7 firma proje için başvuru yaptı!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesine devam ettiklerini söyleyen Şaadet Temel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile görüştüğünü belirterek, Büyükşehirle birlikte süreç çok hızlandı. Yedi firma proje için başvurdu...

Selami Öztürk: Fikirtepe'de kentsel dönüşüm belirsizlik içinde!

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında yenileme çalışmalarının yürütüldüğü Kadıköy Fikirtepe' de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın imar planlarını iptal etmesi nedeniyle dönüşümün durması, yurttaşları mağdur etti...