24 / 04 / 2024

Eminevim Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapacak!

Eminevim Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapacak!

Fikirtepe'de 3 inşaat firması aynı adayı dönüştürmek için yarışa girişti.2 yıllık peşin kira ödemesi' vaatlerini veren Emin Evim sokak sakinlerinin çoğunluk oyunu alarak 'dönüştürmeye' hak kazandı.


Fikirtepe'de 3 inşaat firması aynı adayı dönüştürmek için yarışa girişti. Hak sahiplerine 'hisse başına 5 bin lira bonus, proje bitince bir yıl aidat yok, 2 yıllık peşin kira ödemesi' vaatlerini veren Emin Evim sokak sakinlerinin çoğunluk oyunu alarak 'dönüştürmeye' hak kazandı.


Kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı 'acele kamulaştırma' kararı sonrasında hak sahipleriyle inşaat firmaları uzlaşmak için son viraja girdi. Yıkıma direnenlere tebligat gönderilmesinin ardından uzlaşmak için süre daralırken inşaat şirketleri ilginç uygulamalara imza attı. Yaklaşık 62 yapı adasının 9'unda sayıları 4'ü bulan müteahhit şirketin bulunması, hak sahiplerini 'hangi şirketi seçecekleri' konusunda seçime götürdü. 


Fikirtepe'deki üçüncü adada proje geliştirmek için 3 firma birbiriyle yarışa girdi. Üçüncü adada proje geliştirmek isteyen Başarır İnşaat, Emin Evim ve Doğa Yatırım firmaları arasında seçim gerçekleşti. Yarışmada her firma, hak sahiplerine otomobile kadar uzanan için farklı vaatler sıralarken, bazı firmalar temsilciliklerini vaatlerle donattı. 


AİDAT YOK DEDİ, 5 BİN LİRA BONUS VERDİ 



Bölgede faaliyet göstermek için kolları sıvayan ve vaatleriyle adadaki müteahhit seçimini kazandığı öğrenilen Emin Evim firması vaatlerini şöyle sıraladı: "Hak sahiplerine hisse başına 5 bin liralık bonus, imza anında 3 aylık olmak üzere dairesini boş ve borçsuz teslim edene aylık 1250 liralık kira üzerinden iki yıllık peşin kira ödemesi, proje tamamlandıktan sonra 'Bir yıl aidat almayacağız' sözü, her daireye yüzde 15'lik ek depo ve gelir sözü, şirketin projeyi bitirmeye yönelik 10 milyon lira değerinde teminat mektubu." 


ARSA SAHİPLERİNE YÜZDE 57 

Emin Evim firması, Fikirtepe'deki hak sahiplerine bunlara ek olarak yüzde 57'si arsa sahiplerine yüzde 43 u ise müteahhit firmaya olacak şekilde eşit bölüşüm sözü de verdi. Öte yandan görüşlerini almak üzere başvurduğumuz Emin Evim şirketinin yönetim kurulu başkanı Emin Üstün konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. 


Ünsal Ereke/ Habertürk