29 / 03 / 2024

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başlıyor!

 Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirci el sıkıştı. İstanbul Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirci ikna oldu.



Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'deki ev için imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirci el sıkıştı.  İstanbul  Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirci ikna oldu. Otuz bin metrekare arsa ortasında kalan bina kentsel dönüşümün simgesi haline gelmişti. 


5 DAİRE ALACAK 

Bölgede 4 yıldır kentsel dönüşüm projeleri devam ederken son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlaşma yapmayan ev sahipleri ve inşaat şirketlerine tebligat göndererek acele kamulaştırma kararı aldığını açıkladı. 

Bakanlığın süreci hızlandırmak için attığı adım sonrası bir araya gelen Vartaş Yapı yöneticileri ve Alaadin Demirci önceki gün akşam yüzde 5050 üzerinden anlaşma imzaladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Alaadin Demirel ile kendilerini bir araya getirdiğini belirten Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, "Düın (4 Ağustos Pazartesi) Alaaddiıı Bey ile sabah saatlerinde buluştuk ve görüşmemiz akşam saat 10'a kadar sürdü. Sonunda aynı ada üzerindeki 584 hak sahibi ile aynı şartlarda yüzde 50-50 hak oranı ile anlaşma yaptık. Alaaddin Bey ortalama 90 metrekareden 5 daire sahibi olacak. Yıkımı birkaç gün içinde yaparız. İmza atmayan hak sahiplerinin sorunu da kamulaştırma ile giderilecek ve yeni projemize başlayacağız" dedi. 



Aydınlık Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler