26 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce

Bakan Güllüce, Ankara CSO binasını inceledi!

Ankara'nın simgelerinden biri olmaya hazırlanan, dünyada ilkler arasında bulunan yapım tekniklerinin uygulandığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, gelecek yıl sanatseverleri ağırlamaya başlayacak.

Stratejik Çevresel Değerlendirme ile yatırımcı tedbir alabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hayata geçirecekleri Stratejik Çevresel Değerlendirme uygulamasıyla yatırım yapılabilecek alanların önceden belli olacağını belirterek, "Böylece yatırımcı, ÇED sürecinde olumsuz sonuç çıkacak bir nokta için girişimde bulunmamış olacak" dedi.

Türkiye, Dünya Kadastro Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 'Dünya Kadastro Zirvesi'ne ev sahipliği yapmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Güllüce şehir vizyonunu anlatacak!

Şehrin gelecek vizyonunun masaya yatırılacağı "Yeni Türkiye Konferansları" Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) tarafından Esenler'de düzenlenecek.

Bozcaada'da yeni imar planına onay çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Bozcaada ve Gökçeada İlçelerindeki planla verilen gelişme alanlarına, turizm alanlarına yapılan itirazlar göz önüne alınarak plan hedef yılı nüfus kabulleri kapsamında yeni gelişme alanlarına ihtiyaç olmadığı değerlendirilerek, daha önce onaylanmış olan 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı (1993-1996 tarihli) kararları korunmuş, onaylı alt ölçekli plan kararları haricinde tüm gelişme kararları kaldırılmış, Adalardaki tarım alanlarının korunması ve tarımsal faaliyetin sürdürülebilirliğinin sağlanması doğrultusunda plan hükümlerinde ilave düzenlemeler yapılmıştır.”dedi.

Bakan Güllüce milletvekili adaylık başvurusunu yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Genel Merkezi'ne gidip milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Bakan Güllüce Emirgan tartışmalarına son noktayı koydu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Emirgan Korusu’nun imara açılmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bakan Güllüce, "“Emirgan Korusu’na el sürdürmeyiz" dedi.

İztuzu Sahili'nin ihalesi iptal edildi!

Arap saçına dönen İztuzu Sahili'nin ihalesi iptal ediliyor. Alanda bulunan caretta caretta kaplumbağlarının bakımı Muğla Üniversitesi'ne emanet edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin konu hakkındaki açıklaması işe şöyle...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ne ne olacak?

Atatürk Kültür Merkezi Atatürk Kültür Merkezi Alanı Akademik Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AKM Alanının Anadolu kültürünü yansıtan bir mozaik yapıda olması gerektiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AKM alanının 19 Mayıs Stadyumu benzeri bir spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Bursa'da kentsel dönüşümde geri vites yok!

Bir gazetecinin, "Bakanlığınıza kentsel dönüşümle ilgili yapılan başvurular rakamsal olarak ne kadar?" sorusuna Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce,"Bu işin geri vitesi yok" dedi.

Bozcaada imar planı için referanduma gidiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine katıldı. Bozcaada imar planı için referanduma gidiliyor.

İdris Güllüce: Kalitede sorun yaşıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kalite sorunu yaşıyoruz. Bunu itiraf etmek lazım" dedi.Bakan Güllüce, İller Bankası tarafından düzenlenen "Kentsel Altyapı Hizmetleri ve Finansman Çalıştayı"nın açılışında, altyapı ve bayındırlık hizmetlerinin önemli olduğunu söyledi

İstanbul Finans Merkezi sorunu çözüldü!

Ataşehir Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi arasındaki 'arazi kavgası'na son noktayı TBMM koydu. TBMM, İstanbul Finans Merkezi sorununu çözdü.

Kentsel dönüşüme talep arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin göreve gelmesiyle birlikte çalışmalar yoğunlaştırılırken, geçen yıla göre kentsel dönüşüme giren bina sayısında bir buçuk kat artış olduğu belirtiliyor.

İdris Güllüce: Daha modern ve iyi yaşanabilir şehirlerimiz olacak!

Ağrı'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, " Biz gelişeceğiz, daha büyüyeceğiz, daha modern olacağız, daha kalkınacağız, daha iyi yaşanabilir şehirlerimiz olacak " dedi...

Bakan İdris Güllüce Yalova'ya gitti!

Yalova'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Yalova'da yapılan anketlere göre çok açık ara öndeyiz. Bu açık arayı daha açık ara haline getirmenin çalışması içinde olacağız" dedi...

Fikirtepe'de bundan sonra top müteahhitlerde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 3. havalimanı tartışmaları, İstanbul'daki şehirleşme ve güncel konulara ilişkin açıklamalar yaptı...

Fikirtepe'nin yeni imar planını birkaç gün sonra askıya çıkacak!

İdris Güllüce'nin 'Fikirtepe'de 15 güne kalmaz kazmayı vuracağız' açıklamasının ardından bölgedeki inşaat firmaları hareketlendi. İnşaat çalışmalarının başlamadığı Fikirtepe'de şimdi gözler birkaç güne askıya çıkması beklenen yeni imar planlarında...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Gazeteciler Günü için tebrik mesajı yayınladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için tebrik mesajı yayınladı. Güllüce mesajında 'Basının sorumluluklarını yerine getirebilmesinin şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır' dedi...

Polonezköy'de imar planının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı!

Kampanyada, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin tabiat parkına "seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı" fonksiyonu getiren planları iptal etmesi istendi...