28 / 03 / 2024

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ne ne olacak?

 Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ne ne olacak?

Atatürk Kültür Merkezi Atatürk Kültür Merkezi Alanı Akademik Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AKM Alanının Anadolu kültürünü yansıtan bir mozaik yapıda olması gerektiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AKM alanının 19 Mayıs Stadyumu benzeri bir spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan akademik toplantıyla Atatürk Kültür Merkezi Alanı (AKM) masaya yatırıldı.


Atatürk Kültür Merkezi Atatürk Kültür Merkezi Alanı Akademik Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AKM Alanının Anadolu kültürünü yansıtan bir mozaik yapıda olması gerektiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AKM alanının 19 Mayıs Stadyumu benzeri bir spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini  belirtti.


Hilton Otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Gökçek, “Büyükşehir de Belediye Başkanlığında 21. senem.  21 seneden beri Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili sayısız projeler geldi geçti. Ve hiçbirinde muvaffak olmak bugüne kadar söz konusu olmadı" dedi.


 Milli Komite Toplantılarının tamamına katıldığını, her Cumhurbaşkanı ve her bakan değişikliğinde alanla ilgili yeni görüş ve düşüncelerin ortaya atıldığını çeşitli örnekler vererek anlatan Başkan Gökçek konuşmasını şöyle Sürdürdü:


"Biz  Ankara  Büyükşehir Belediyesi olarak burayı teslim almak istediğimizi ve burayı spor merkezi ve alanı olarak değerlendirmek istediğimizi söyledik. Hatta zamanında büyük paralarda ayırdık. Ancak bize burası teslim edilmedi  ve şu anda Ankara’nın kanayan bir yarası olarak duruyor. Ne bize verdiler ne de kendileri de bir şey yapabildiler. Baktık bir şey yapılmıyor biz Büyükşehir Belediyesi olarak burayı yeşil alan ve tören alanı olarak toparladık. O gün bugün burası tören alanı olarak devam ediyor”


 


-"ANKARA'NIN GÖBEĞİNDE NEFES ALACAK BİR ALAN"


AKM alanını ilk başından beri spor alanı yapmak istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, bölgenin ruhuna uygun olarak alanın düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak görüşlerini şöyle aktardı:


“Eğer benim kanaatim hakim olursa biz burayı 19 Mayıs Stadı ile birleştirelim. Aradaki yolu yer altına almak suretiyle iki tarafı birleştirip dev bir spor kompleksi haline getirelim. Buranın ruhuna uygun olan bu. Ankara’da müze yapılacak alan çok. Atatürk Orman Çiftliği’nde sayısız kültür alanı yapılacak yer var. Buranın spor alanı olarak kazandırılması Ankara’ya inanılmaz şekilde faydalı olacağına kesinlikle inanıyorum. Bizim teklifimiz şahsen bu olacak.  Takdir Bakanlığın vermiş olduğu karar olacak.


Biz şöyle düşünüyoruz yerel yönetimler kentin sahibi dolayısıyla bu kentin en önemli parçasının da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi gerekiyor. Rahatlıkla buraya sahip çıkabiliriz. Şimdi alanın Atatürk Kültür Merkezi adını taşıyor olması konusu illa burada kültür olacak kongre salonu olacak, illa müze olacak fikrine kesinlikle katılmıyorum. Ve bu alanın Ankara için en yararlı alan olarak kullanılması gerektiğine inanıyorum.


Bu bölge spor alanı olarak ilan edildikten sonra bizim çok güzel bir proje gerçekleştirmemiz mümkün. Bu konuda Bakanlık ta uygun görürse Bakanlık  ve Belediye ortak bütçe ortaya koyar. O bütçeyle de böyle bir alanı en güzel şekliyle de değerlendirmiş oluruz diye düşünüyorum”


 


-BAKAN GÜLLÜCE “KÜLTÜR MOZAİĞİ OLMALI”-

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AKM'nin Anadolu kültürünü yansıtan mozaik yapıda olması gerektiğini söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AKM'nin 19 Mayıs Stadyumu benzeri spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise yaptığı konuşmada milletin temelinin kültür olduğunu belirterek, “Bu alanda bu milletin kültürünün yansıması lazım. Kültür merkezi olur, açık hava olur onu üniversiteler belirleyecek ama Anadolu mayasını yansıtacak. Sesi bu toprakların sesi olacak. Bin yıldır bu topraklardayız bunun yansıması lazım. Hacı Bektaş’ı, Yunus’u, Mevlana’yı, Hacı Bayram Veli’yi yansıtması lazım. Onlarca yüzlerce bu toprağın sesini yansıtmış bize ses vermiş, ruh vermiş, kimya vermiş, ilim dünyamızı yüceltmiş nice ulular var ve burada en kristalleşmiş şekilde yansıması gereken alan olarak görüyorum.”


 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atatürk Kültür Merkezi Alanı akademik Toplantısı daha sonra çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ve uzmanların görüşlerini açıklamasıyla devam etti.


Başkan Gökçek toplantıdan ayrıldıktan sonra, Genel Sekreter Asım Balcı ile birlikte Hilton Billur Taksi Durağı'nı ziyaret ederek buradakilerle bir süre sohbet etti.


Ankara Büyükşehir Belediyesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler