25 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Daha modern ve iyi yaşanabilir şehirlerimiz olacak!

İdris Güllüce: Daha modern ve iyi yaşanabilir şehirlerimiz olacak!

Ağrı'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, " Biz gelişeceğiz, daha büyüyeceğiz, daha modern olacağız, daha kalkınacağız, daha iyi yaşanabilir şehirlerimiz olacak " dedi...


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz gelişeceğiz, daha büyüyeceğiz, daha modern olacağız, daha kalkınacağız, daha iyi yaşanabilir şehirlerimiz olacak" dedi.


Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'ya gelen Güllüce, Ağrı Polisevi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı milletvekilleri Ekrem Çelebi, Mehmet Kerim Yıldız, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan ve AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ile bir araya geldi.


Bazı mahallelerde taziye ziyaretinde bulunan ve vatandaşların istek, sorunlarını dinleyen Güllüce, bir düğün salonunda düzenlenen "Dostlar Buluşuyor Programı"na da katıldı.


Eski Van Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Güllüce, bir gazetecinin "Esenler Belediyesi'nde temel atma törenindeyken tam butona basarken deprem oldu. Bu Türkiye'nin gündemine oturdu ve kentsel dönüşümün önemini bize tekrar hatırlattı. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusunu şöyle yanıtladı:


"Ben yaklaşık 10 dakika depremin ne kadar riskli bir şey olduğunu, Türkiye'nin depremi beklediğini, o nedenle tedbirlerimizi almamız gerektiğini, kentsel dönüşümü hızla yapmamız lazım mı, herkesin depreme hazırlık yapmasını ve kentsel dönüşüm yapan belediyelerimize, kurumlarımıza yardımcı olmalarını söyledim. Sonra da böyle bir sallantı oldu. Ben de açılış yapıyordum, butona basacaktık. Bu sanki teyit edildi, bir şekilde Allah bize dedi ki 'siz haklı söylüyorsunuz'. Böyle dediğimi de basın biraz sulandırdı yani ben depremin Allah tarafından yapıldığına inananlardanım. Birileri nasıl inanıyorsa onu bilmiyorum onu da söyleyeyim ama Allah depremi yaratıyor, bizim de kul olarak buna tedbir almamız gerekiyor."


Ağrı Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden Güllüce, Cemiyet Başkanı Alaettin Aslan ile makamında bir süre sohbet etti.


Güllüce, burada düzenlediği basın toplantısında, kentte çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunduklarını belirterek, Ağrı'daki dayanışma ve birlikteliklerinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.


Ağrı'da taziye ziyaretinde bulunduklarını vurgulayan Güllüce, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak belediye başkanımıza kentsel dönüşüm yetkisini vereceğimizi, arkasında duracağımızı, desteğimizi vereceğimizi, maddi, manevi yanında olduğumuzu, başkanımızın da bu işi çok iyi becerebileceğini biliyorum. Parça parça olacak o yetkilerin hemen yarından itibaren başlanacak verilmesine. Ağrı'da kentsel dönüşüm sorununun en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz" dedi.


Bir gazetecinin, TOKİ fiyatlarının yüksek olduğu ve alım gücünün olmadığı yönündeki sorusu üzerine Güllüce, "En uygun nasıl çözüleceği konusunda bu görüşülecek. En uygun çözülmesiyle ilgili çaba harcanacak. Ağrı'nın bugün bulunduğu yer Türkiye standartlarında değil ama nereden geldiğimize bakarak, konuşmak lazım. Gideceğimiz yere bakarak, kötümser olmaya gerek yok. Gideceğimiz yere bakarak, kötümser olmanın gereği yok, gideceğimiz yere baktığımızda çok yolumuz var. Geldiğimiz yere baktığımız yere baktığımızda da çok yol almışız" diye konuştu.


Ağrı'ya çok yatırım yapıldığının altını çizen Güllüce, "Talep etmek iyi bir şey. Talep edelim, demokrasinin de şartı bu. 'Çok az yapıldı, hiçbir şey yapılmadı' dersek, bu da bizi incitir, emeği geçen arkadaşlarımızı da incitir" ifadelerini kullandı.


Güllüce, 1990 yılındaki Ağrı ile bugünkü Ağrı'nın çok farklı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:


"Türkiye'nin de yapısı çok değişti. Türkiye 500 milyon dolar kredi için dünya devletlerini dolaşıp da 'ne olur bize 500 milyon dolar kredi verin', diyen bir ülke değil miydi, 2001'de. Devlet neredeyse deprem paralarından, memurun parası ödenmiyor muydu? Bütün sanayi çökmüş, iflas etmiş değil miydi? Ben o zaman belediye başkanıydım, benim bölgemde 400 tane fabrika kapanmıştı. Böyle bir Türkiye'den bugünkü yere geldik. Bu ne Türkiye'ye bugünkü durumu yeterlidir ne de Ağrı'ya bugünkü durumu yeterlidir. Biz gelişeceğiz, daha büyüyeceğiz, daha modern olacağız, daha kalkınacağız, daha iyi yaşanabilir şehirlerimiz olacak. Çok şeylerin yapıldığını da kabul edelim."


AK Parti'nin 2002'den beri Ağrı'ya çok büyük hizmetler yaptığını ve bundan sonra da yapacağını vurgulayan Güllüce, Ağrı'nın kendisine yetecek bir şehir olmadığını, devletin desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti.


Şehirleri kapasiteleriyle kıyaslamak gerektiğinin altını çizen Güllüce, "Bursa'nın bir sokağında üretilen, Ağrı'nın beş senede ürettiğinden fazla. Nasıl mukayese ederseniz, üretim diye bir şey var, önceki hali var. AK Parti burada üniversite yaptığından dolayı ne kadar eleştiri almıştır biliyor musunuz? Mecliste, 'ne oluyor bu üniversiteler, bakkal dükkanına çevirdiniz, tabela üniversitesi yapıyor, Ağrı'da üniversite olurmuymuş' denmiş, başbakanımız, vekillerimiz 'niye olmasın' diye sormuş ve üniversite yapıldı" dedi.


Güllüce, "İsim vermeyelim, bazı belediye başkanlarımızın işi bitmiş, sosyete kadınlarına köpek maması dağıtıyor. İş yok. O da belediye başkanı, bir şeyler yapması lazım. Köpek besleyen, hayvansever dostlara mamayı bedava veriyor, törenler yaptırıyor mama verirken" diye konuştu.


Güllüce, bir gazetecinin "Kışın kaloriferler yanmadığı için su donuyor" üzerine "Yüksek kaliteli kömür alıp, yakın" dedi.


"BDP kazansa bu projeler yine hayata geçirilecek mi?" yönündeki soru üzerine Güllüce, "Bu bir ekip işi. Bir dükkan açsan bile iyi çalışacağın kişileri işe alırsınız. Aynı burada da kaliteli çalışma yapabilmek için ekip önemli" dedi.


Konuşmalarının ardından, anı defterini imzalayan Güllüce, daha sonra AK Parti Ağrı İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.


AA



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, TOKİ Van kura çekilişi