29 / 03 / 2024

Bakan İdris Güllüce Yalova'ya gitti!

Bakan İdris Güllüce Yalova'ya gitti!

Yalova'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Yalova'da yapılan anketlere göre çok açık ara öndeyiz. Bu açık arayı daha açık ara haline getirmenin çalışması içinde olacağız" dedi...


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova'da 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimine ilişkin, "Yalova'da yapılan anketlere göre çok açık ara öndeyiz. Bu açık arayı daha açık ara haline getirmenin çalışması içinde olacağız" dedi.


Partisinin Yalova İl Başkanlığını ziyaret eden Güllüce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir basın mensubunun, seçimle ilgili sorusu üzerine Güllüce, adayları Yakup Koçal'ın kazanacağına inandığını söyledi.


Anket sonuçlarına değinen Güllüce, "Yalova'da yapılan anketlere göre çok açık ara öndeyiz. Bu açık arayı daha açık ara haline getirmenin çalışması içinde olacağız" ifadesini kullandı.


Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle bazı illerde yaşanan protestoların hatırlatılmasının ardından Güllüce, demokrasiyle yönetilen ülkelerde yürüyüşler yapılabileceğini ancak karışıklığa neden olunmaması ve yasalara uygun hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.


 


Koçal'dan, belediye başkanlığı döneminde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alan Güllüce, şöyle konuştu:


"CHP, kentsel dönüşümün yapılmaması için durumu ajite ediyor. Halk ise bunun oy için olduğunun farkındadır. Niye yapılmayacakmış, ne ister CHP? Boğaz köprüsüne karşı, burada da Roman vatandaşların ev sahibi olmasına karşı. Roman vatandaşlarımız da bu ülkenin vatandaşları. Onların hakkı değil mi insanca yaşamak? Sizi de kutluyorum ayrıca böyle bir proje yaptığınız için. Roman vatandaşlarımızın ev sahibi olmasına, onların da insanca yaşamasına CHP'nın karşı çıkmasına insanın aklı ermiyor. Boğaz köprüsüne karşı çıkmalarına aklımız ermeye başladı, 40 senedir. Ona alıştık da yoksulun, fakirin, garibin ev sahibi olmasına niye karşı çıkar, bunu anlamakta zorlanıyorum. Bunlar garip gureba insanlardır. Bırakın ev sahibi olsunlar, insanca yaşasınlar. Ne isterler onlardan yani. Hayret bir şey."


Güllüce daha sonra Cumhuriyet ve Gazipaşa caddelerinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bir kadın simitçiyle sohbet eden Güllüce, ilkokul yıllarında kendisinin de simit sattığını ifade etti.


AA