29 / 03 / 2024

Polonezköy'de imar planının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı!

Polonezköy'de imar planının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı!

Kampanyada, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin tabiat parkına "seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı" fonksiyonu getiren planları iptal etmesi istendi...


Polonezköy Tabiat Parkı'nı yapılaşmaya açacak imar planlarının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyada, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin tabiat parkına "seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı" fonksiyonu getiren planları iptal etmesi istendi.

Gazetemizde yayımlanan "Polonezköy imara açılıyor" haberi üzerine Change.org sitesi üzerinde başlatılan kampanyada birkaç gün için 2 bin 500 imzaya ulaşıldı. İmzaya açılan metinde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 26 Aralık 2013'te askıya çıkan planlara bir ay boyunca itiraz edilebileceği belirtilerek planların 24 Ocak günü askıdan indirileceği kaydedildi. 


Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanını kapsayan yeni plan yürürlüğe girdikten sonra alana ilişkin tüm imar planı ve plan değişiklikleri geçersiz kalacağına vurgu yapıldı. 

Bu nedenlerle yeni Bakan İdris Güllüce'den Polonezköy Tabiat Parkı imar planının iptali ve gereğinin yapılması istendi. 


Cumhuriyet