25 / 04 / 2024

Necip Nasır: Yeni arsa üretilmezse inşaat sektörü büyümez!

 Necip Nasır: Yeni arsa üretilmezse inşaat sektörü büyümez!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, seçimden sonra yeni arsa üretimi ve kentsel dönüşüme öncelik verilmesini istedi, "Dönüşümün hız kazanacağını düşünüyorum" Yeni arsa üretilmezse inşaat sektörü büyümez dedi...


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Nasır, seçimden sonra yeni arsa üretimi ve kentsel dönüşüme öncelik verilmesini istedi, "Dönüşümün hız kazanacağını düşünüyorum" dedi.


MÜTEAHHİTLER Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, inşaat sektörünün 2013 yılını yüzde 6 büyümeyle kapattığını söyledi, "Bunun nedeni İzmir'de yeni inşaat yapılacak arsa olmamasıdır. Yeni arsalar üretilmezse büyüme de istenen oranda olmaz" dedi. 


Yerel seçimlerden soma İzmir'in kentsel dönüşüm konusundaki durumunun netlik kazanacağını ifade eden Nasır, ilçe belediye başkanlarının bu konudaki tutumlarının belirleyici olacağını dile getirdi. Seçim ortamından dolayı yerel yöneticilerin kentsel dönüşümle ilgili frene bastığını vurgulayan Nasır, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'de inşaat sektörünün potansiyelini gerçek anlamda ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi. Kentsel dönüşümdeki en büyük etken, yerel yönetimlerin seçimden somaki tutumları olacak. Çünkü bir ilçenin sorunlarını sosyal ve kültürel yapısını en iyi bilen kişiler yerel yöneticilerdir" diye konuştu. 


"CAN VERECEK" 


Nasır: Kentsel dönüşümden soma yaşama geçirilecek projelerin, İzmir ekonomisine can vereceğini düşünüyorum. 200 sektöre ve 4 - 5 bin kalem malzemeye ulaşan inşaat sektörünü canlandıracak projelere imza atacağız. 


Sabah Egeli 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri