19 / 04 / 2024

Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir İzmir bırakmak istiyoruz!

 Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir İzmir bırakmak istiyoruz!

MÜTEAHHİTLER Federasyonu Başkanı Necip Nasır önderliğinde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı makamında ziyaret eden MÜFED üyeleri, başta kentsel dönüşüm ve binalardaki çıkma düzenlemesiyle ilgili sorunları gündeme getirdi.



6 BÖLGEDE İMAR PLANI

Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini savunan Necip Nasır, "Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir  İzmir  bırakmak istiyoruz" diye konuştu. Kentsel Dönüşümde 6 bölge birden planladıklarını anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, "8 aydır Bayraklı'daki 6 bölgede imar planı ve revizyon çalışmaları Sp ' m yürütüyoruz. Bölgesel olarak hazırladığımız planların hem müteahhit, hem de vatandaşı tatmin edecek koşullar sunması gerektiğini düşünüyoruz. 

Mevcut yapıların yeniden tek tek yapılması doğru değil. Hazırladığımız planlar, bölgesel olacağı için, hem konutları yeniliyoruz, hem de yeni yollar ve park alanlarını yaşama geçiriyoruz. Yeni sosyal donatı alanları oluşturarak eski binaları revize etmek yerine, daha yaşanabilir yaşam alanları yaratmak istiyoruz" dedi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi