19 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?

Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?

Zorunlu deprem sigortası, binalar için yapılması zorunlu olan sigorta olarak karşımıza çıkıyor.Devlet tarafında deprem sigortasının yapılması zorunlu tutuluyor.Peki zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?


Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?

Zorunlu deprem sigortası, binalar için yapılması zorunlu olan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan teminat sigortası olan zorunlu deprem sigortasını yaptırmayanlar taşınmazlarının satış ve kiralama gibi işlemlerini yaptıramıyor.


Deprem sigortası yaptırılmayan yapılarda satış kiralama yapılamadığı gibi,elektrik,su ve doğalgaz abonelikleri de onaylanmıyor.Peki zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?


Konuta veya işyerine zorunlu deprem sigortası yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz yeterli oluyor.Zorunlu deprem sigortası gereken belgeler aşağıda yer alıyor;


Sigortalının

Adı

Adresi

Telefonu

Cep Telefonu

T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)


Sigortalanacak Binanın:

Açık Adresi

Tapu Bilgileri

İnşa Yılı

Yapı Tarzı

Toplam Kat Sayısı

Hasar Durumu


Meskenin (Dairenin):

Brüt Yüzölçümü (m2)

Kullanım Şekli


Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortası için gerekli belgelerin temin edilmesi ve sigorta priminin ödenmesi gerekiyor. 


Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde belirleniyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı bulunuyor.

Zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası var mı?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com