19 / 04 / 2024

Konut kredisinde deprem sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisinde deprem sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisinde deprem sigortası, konut sigortası ve yangın sigortası yapılabiliyor. Peki konut kredisinde deprem sigortası zorunlu mudur? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisinde deprem sigortası zorunlu mudur?

Gayrimenkul sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların konut kredisi paketlerinden yararlanabiliyor.


Konut kredi başvurusu onaylanan kimseler, beraberinde birtakım sigortalar yaptırmak zorunda kalabiliyor.  Peki konut kredisinde deprem sigortası zorunlu mudur? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisi alırken deprem sigırtasınınsigortasının yapılması zorunlu olurken, diğer sigortaların yapılması zorunlu olmuyor.


Örneğin, konut kredisi kullandırım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen konut sigortası, tamamen isteği bağlı, kanunen de yaptırılması zorunlu olmayan evin hırsızlık, sel baskını gibi sigorta poliçesinde belirtilen risklere karşı koruma altına alan bir sigorta tipi oluyor.


Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan deprem sigortası,  depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl oluyor. Sigorta sözleşmesinin her sene poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gereklidir. Yenilenmemesi durumunda ise yine herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. 


Ancak sigortanın yenilenmesi herhangi bir hasar durumunda yapılacak teminatın bedelini yükseltiyor. Bu nedenle DASK sigortasının her sene yenilenmesi faydalı oluyor.


Deprem sigortası maliyeti 2016!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com