26 / 04 / 2024

Deprem sigortası nerede yaptırılır?

Deprem sigortası nerede yaptırılır?

Devlet tarafından zorunlu tutulan deprem sigortası, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. Peki deprem sigortası nerede yaptırılır? diyorsanız işte yanıtı..


Deprem sigortası nerede yaptırılır?

Deprem sigortası, binalar için yapılması zorunlu olan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Evve işyerleri üzerinde yaptırılan teminat sigortası olan deprem sigortasını yaptırmayanlar taşınmazlarının satış ve kiralama gibi işlemlerini yaptıramıyor.

Senelik olarak düzenlenen deprem sigortası için gerekli belgelerin temin edilmesi ve sigorta priminin ödenmesi gerekiyor. Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde tespit ediliyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı belirleniyor.

Deprem risk bölgeleri ayrımında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye deprem bölgeleri haritası esas alınıyor.

Deprem sigortaso kapsamında bulunan gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. ev veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen yerlere gitmek gerekiyor.Peki deprem sigortası nerede yaptırılır? diyorsanız işte yanıtı..

Deprem Sigortası yaptırmak isteyenlerin başvurması gereken yerler şu şekilde: 

1- Doğrudan sigorta şirketlerinin merkezlerinden, 

2- Herhangi bir sigorta acentesinden, 

3- Herhangi bir banka şubesinden, 

4- Internet üzerinden: DASK’ın web sitesinde online poliçe alınabilecek sigorta şirketi ve aracıların adres bilgilerine ulaşabiliyor. 

Deprem sigortası ücreti 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com