26 / 04 / 2024

DASK zorunlu mu cezası var mı?

DASK zorunlu mu cezası var mı?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki DASK zorunlu mu cezası var mı? diyorsanız işte yanıtı...


DASK zorunlu mu cezası var mı?

DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. Bu sigorta, gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yapılıyor.


Zorunlu deprem sigortası, senelik olarak yapılıyor. Sene sonunda sigorta poliçesinin yenilenmesi gerekiyor. Yenilemelerde DASK poliçe bedelinde birtakım indirimler yapılabiliyor.


DASK için ödenmesi gereken bedel ise taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre değişebiliyor. 


DASK sigortası bu poliçeyi düzenleyen sigorta acentalarında veya bankalarda mal sahibi tarafından yaptırılabiliyor. Peki DASK zorunlu mu cezası var mı? diyorsanız işte yanıtı...


DASK, devret tarafından zorunlu tutuluyor. AncakDASK sigortasını yaptırmayanlara herhangi bir ceza uygulanmıyor. Ancak DASK sigortası olmadan gayrimenkul hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor.


Bu sigortanın yapılması halinde kiralama ve alım satım işlemleri gerçekleşebiliyor.


Deprem sigortası maliyeti 2016!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com