25 / 04 / 2024

Deprem sigortası yaptırmazsak ne olur?

Deprem sigortası yaptırmazsak ne olur?

Binalar için yapılması zorunlu olan ve DASK olarak da nitelendirilen Deprem Sigortası, senelik olarak düzenleniyor. Peki "deprem sigortası yaptırmazsak ne olur? Deprem sigortası cezası var mı?" diyorsanız işte yanıtı..


Deprem sigortası yaptırmazsak ne olur?

Deprem Sigortası ,olası bir depremde konutları güvence altına almak için yapılıyor.Sigorta acenteleri tarafından yapılan zorunlu deprem sigortası, depremin sebep olduğu konutlarda  maddi ve manevi hasarlara karşı bir teminat sağlıyor.


Deprem sigortası bütün konutları depreme karşı, güvence altına almayı,mali hasarların yükünü azaltmayı, paylaşmayı,devletin, deprem kaynaklı giderlerini azaltmak ve gelecekte oluşabilecek hasarlar için fon oluşturmayı,ülkemizde sağlıklı yapılaşmaya katkı sağlamayı,toplum genelinde sigorta bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.


Dask olarakta bilinen deprem sigortası;

• Depremin 

• Deprem sonucu yangının 

• Deprem sonucu infilakın 

• Deprem sonucu yer kaymasının Sigortalı binada (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelenler de dahil olmak üzere) doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar güvence altına alınıyor. Peki "deprem sigortası yaptırmazsak ne olur? Deprem sigortası cezası var mı?" diyorsanız işte yanıtı


DASK olarakta iafde edilen deprem sigortası poliçesinin her yıl yaptırılması gerekli olmakla birlikte mevcut düzenleme çerçevesinde, poliçenin geçmiş yıllarda yaptırılmamış olmasından dolayı herhangi bir ceza ödenmiyor. Ancak zorunlu deprem sigortası yaptırmayan yapılar satılamıyor ve kiralanamıyor.

Deprem sigortasını ev sahibi mi yapar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com