27 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma son başvuru tarihi 2016!

Vergi yapılandırma son başvuru tarihi 2016!

6736 sayılı kanun ile vergi borçlarına yapılandırma fırsatı geldi. Peki Vergi yapılandırma son günü ne zaman? İşte vergi yapılandırma son başvuru tarihi 2016...


Vergi yapılandırma son başvuru tarihi 2016!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı kanun ile vergi borçlarına yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmada vergi, sigorta primi ve trafik cezaları, MTV, ödenmeyen su faturaları, Emlak Vergisi gibi günü geçmiş kamu alacaklarının tümüne uygulanacak ancak elektrik borçları ise özel sektöre ait olduğu için yapılandırma dışı kalıyor.


Vergi borcu taksitlendirilmesi, tüm vergi borçlarını kapsıyor. Yapılandırma ve affa 30 Haziran ve önceki yıllara ait borçlar dahil ediliyor. Vergi borcu taksitlerinden yararlanmak için başvuru yapmak yeterli oluyor. 


Kira gelir vergisiyle değer artış kazancı vergisi mükelleflerinin de yararlanabildiği vergi barışı için ilgili vergi dairesine yazılı olarak başvurulması gerekiyor. 


Vergi yapılandırma taksit seçenekleri 6, 9, 12 ve 18 ay şeklinde olup, her taksit 2 ayda bir ödenebiliyor. Peki Vergi yapılandırma son günü ne zaman? İşte 

vergi yapılandırma son başvuru tarihi 2016...


Vergi yapılandırma son başvuru tarihi 2016...

1 Eylül 2016 Perşembe günü başlayan vergi yapılandırma başvuruları 31 Ekim 2016 Pazartesi mesai bitiminde son bulacak. 


Vergi affı başvurusu nereye yapılacak?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com