09 / 05 / 2024

Vergi affı başvurusu nereye yapılacak?

Vergi affı başvurusu nereye yapılacak?

Vatandaşların 31 Haziran 2016’ya kadar olan vergi, prim, trafik cezası, öğrenim ve katkı kredisi gibi borçlarına yapılandırma imkanı getiren yasa, yürürlüğe girdi. Buna göre Vergi affı başvurusu nereye yapılacak? diyorsanız işte yanıtı...


Vergi affı başvurusu nereye yapılacak?

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler Maliye`ye bildirildiğinde vergi aslı ödeniyor, ceza ve faizler ise siliniyor. 


Yapılandırma başvuruları 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılabiliyor. İsteyenler peşin, isteyen taksitli ödeme yapabiliyor. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim uygulanıyor. Peşin ödemeler Maliye’ye olan borçlar için 30 Kasım 2016’ya, prim borçları için 2 Ocak 2017’ye kadar yapılabilecek. İlk taksit ödemesi Maliye’ye olan borçlar için 30 Kasım 2016’ya, prim borçları için 2 Ocak 2017’ye kadar yapılabiliyor.


Borçların kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkün olabiliyor. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibariyle borç ödenmiş oluyor. Kredi kartıyla bir veya birden fazla taksit ödenebiliyor. Birden fazla taksitin ödenmesi durumunda kredi kartının kullanımından kaynaklı bankaya olan borçlar, taksitin ilgili olduğu ayda hesap ekstresine yansıtılıyor.


Peki Vergi affı başvurusu nereye yapılacak? diyorsanız işte yanıtı...


Vergi, trafik cezası, öğrenim ve katkı kredisi borçlarını yapılandırmak için ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden ya da bağlı olunan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapılabilecek.


Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuracak. Emlak vergisi ve su borçları için başvuru adresi ise belediyeler olacak.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin tebliğ!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com