19 / 04 / 2024

2016 vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

2016 vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırma başvuru süresinin 31 Ekim tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Peki 2016 vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı? diyorsanız işte yanıtı...


2016 vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

6736 sayılı Yapılandırılma Kanunun yürürlüğe girmesi ile vergi borçlularına yapılandırma imkanı geldi. Kanun gereğince beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için biriken borçlar yapılandırılarak ödenebiliyor. İsteyenler peşin isteyenler ise borcunu taksitlendirerek ödüyor.


Vergi yapılandırması için başvurular 1 Eylül'de başladı. Vergi yapılandırma başvurularının 31 Ekim'de sona ermesi bekleniyordu. Peki 2016 vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı? diyorsanız işte yanıtı... 


Başbakan Binali Yıldırım, 31 Ekim'de sona ereceği açıklanan vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi. 


Vergi yapılandırmasından yararlanmak için başvuruların belirlenen tarihe kadar yapılması gerekiyor. 


Borçlar peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde ödenebilecek. 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödeme yapılabiliyor. 


Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda ise yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Vergi yapılandırma taksitleri ne zaman başlıyor?

 

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com