16 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma başvuruları 2018!

Vergi yapılandırma başvuruları 2018!

Vergi yapılandırma başvuruları 2018 detayları haberimizde yer alıyor. Vergi barışı kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi borçlarının yapılandırma başvuru süreci bugün sona eriyor...


Bazı vergi borçlarının yapılandırma başvuru süreci bugün sona eriyor. Henüz yapılandırma başvurusunu yapmamış olan vergi borçlularının mesai bitimine kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekiyor.


Son başvuruların 31 Temmuz'dan, 27 Ağustos Pazartesi gününe kadar uzatıldığı vergi barışı kapsamında geçtiğimiz Kurban Bayram'ında online başvurular gerçekleştirildi. 


Vergi Barışı düzenlemesi olan Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un getirdiği imkanlardan yararlanmak isteyenler bugün sonuna kadar www.gib.gov.tr, e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, isteyenler mesai bitimine kadar vergi daireleri üzerinden başvuruda bulunabilecek.



Yapılandırılabilen vergi borçları


31 Mart ve öncesi döneme ait vergi, resim ve harç borçları kanun kapsamında yapılandırılabiliyor. Vatandaşlar bağlı oldukları belediyeye olan emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarını da yapılandırarak taksitlendirebiliyor.


Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanan tutarı ödemesi halinde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemekten kurtuluyor. Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50'sinin ödenmesi durumunda da kalan yüzde 50'si tahsil edilmiyor.