19 / 04 / 2024

2016 vergi yapılandırma başvuru süresi yarın son!

2016 vergi yapılandırma başvuru süresi yarın son!

6736 sayılı kanun ile vergi borçlularına yapılandırma fırsatı sunuldu. 25 Kasım 2016 tarihinde sona erecek olan vergi yapılandırma başvuruları için son gün yarın...


2016 vergi yapılandırma başvuru süresi yarın son!

6736 sayılı kanun ile sunulan yapılandırma fırsatı yarın sona eriyor. 25 Kasım'da sona erecek başvuru döneminde müracaatların ilgili vergi dairesine yapılması gerekiyor.


Kanun ile kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, ihtilaf aşamasındaki borçların sulh yoluyla sonlandırılması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi ile 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçlar yeniden yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma başvurusu onaylanan vergi borçlarında ilgili dönemlerde geçerli olan Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanıyor. 30 Haziran 2016'ya kadar olan borçlar yapılandırılabiliyor. 


İlk taksit ödemesi kasım ayında başlayacak. Sosyal güvenlik primlerinde ilk taksit aralık ayında başlayacak.




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com