29 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma başvuru işlemleri!

Vergi yapılandırma başvuru işlemleri!

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor. İşte vergi yapılandırma başvuru işlemleri...


Vergi yapılandırma başvuru işlemleri!

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Torba Kanun 19 Ağustos 2016 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor. 


30 Haziran 2016 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ait vergi, resim, harç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları,30 Haziran 2016 tarihinden önce verilen askerlik, seçim, trafik, nüfus, karayolu taşıma, otoyollar ve köprülerden ihlalli geçiş idari para cezaları ile RTÜK idari para cezaları,

 Vadesi Kanunun yayımlandığı 19/08/2016 tarihinden önce olan vergi dairelerince takip edilen vergi dışındaki diğer amme alacakları (ecrimisil, öğrenim ve katkı kredisi alacakları gibi) yapılandırma kapsamında bulunuyor. 


Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarları ise en geç son taksiti izleyen ay sonuna kadar ödenebiliyor ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte tahsil ediliyor. 


Vergi yapılandırma başvuru işlemleri...


Yapılandırma başvuruları borcun olduğu ilgili kuruma yapılıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ilgili belediyede yapılandırılabiliyor.Başvuruların en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyor.


Vergide matrah artırımı 2016!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com