03 / 05 / 2024

Trampa nasıl yapılır?

Trampa nasıl yapılır?

Trampa nasıl yapılır? Trampa bir malın bir başka bir mal ile değiştirilmesi olarak ifade ediliyor. Peki bunu nasıl yaparsınız? İşte yanıtı...


Trampa nasıl yapılır?


Trampa yani takas; taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz mal başka bir malla değiştirilecekse aradaki değer farkı eşitliği sağlamak için para ödenerek kapatılabiliyor. Trampa işlemi yani malların değiş tokuşu farklı illerde bulunan taşınır veya taşınmazlar için de geçerli olabiliyor. Herhangi bir şehirdeki mal başka bir şehirdeki mal ile değiştirilebiliyor. Bunun için talebi alan Tapu Sicil Müdürlüğü, diğer ildeki müdürlükten kayıt örneği ve yetki isteyerek trampa işlemini sonuçlandırabiliyor. 


Farz edelimki arabanızı satıp yüksel bir model araba almak istiyorsunuz. Ancak satmak isteğiniz arabanıza müşteri bulamadınız. Bu işten çıkmak bir yol bulunuyor. Anlaştığınız birisiyle karşılıklı olarak arabalarınızı takas edebiliyorsunuz. Sizin almak istediğiniz arabanın sahibiyle anlaşarak o arabanın sahibide sizin arabanızı kabul etmesi durumunda takasa girmiş oluyorsunuz. Arabalar arasında eğer fiyat farkı bulunuyorsa bunu para ödeyerek veya başka bir mal ile değişebiliyorsunuz.