02 / 05 / 2024

Tapuda takas sözleşmesi nasıl yapılır?

Tapuda takas sözleşmesi nasıl yapılır?

İki ayrı tapunun birbirleriyle değiştirilmesi işlemi tapu takası olarak ifade ediliyor.Tapu takası için taraflar arasında sözleşme yapılıyor.Peki tapuda takas sözleşmesi nasıl yapılır?İşte tapu takas sözleşmesi örneği..


Tapuda takas sözleşmesi nasıl yapılır?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler içerisinde takas işlemi de bulunuyor. Trampa olarak da bilinen bu işlem ile farklı iki gayrimenkul tapularının değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Tapu takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olması şartı aranmıyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli evrakların temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor.


Tapu takas işlemi, farklı şehirlerde bulunan taşınmaz mallar üzerinde de yapılabiliyor.Takas işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor.Peki tapuda takas sözleşmesi nasıl yapılır?


Taraflar arasında yapılacak olan sözleşme örneği aşağıda yer alıyor: 


Tapu takas sözleşmesi örneği..


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti …….. ………… ‘ye ait olan …………………..’nın birbiriyle değiş tokuş, trampa edilmesidir.


Madde 3-

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :


../../…. tarihinde ………………..’...’ya, ...’da …………………………’i  .... ’ye teslim edeceklerdir. Taraflar trampaya konu olan …………………………. ve …………………………’nin sağlam olduğunu karşılıklı olarak taahhüt etmişlerdir.


Madde 4-

YETKİLİ MAHKEME :


İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için ……………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, ../../20... tarihinde …………………’da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar birer nüsha almışlardır.

Tapu takas harcı ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com