02 / 05 / 2024

Tapu masrafları ne kadar?

 Tapu masrafları ne kadar?

Tapu dairesinde taşınmaz mal alım satım işlemlerini gerçekleştirirken ödenmesi gereken tapu masrafları bulunuyor.Tapu masrafları alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.Peki tapu masrafları 2015 ne kadar?


Tapu masrafları ne kadar?

Tapu dairesinde konut,arsa,işyeri gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri yapılıyor.Söz konusu tapu işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor.

Taşınmazın bağlı olduğu tapudan randevu alındıktan sonra gerekli evrakları temin edip tapu dairesine gidilmesi gerekiyor.Satıcıdan ve alıcıdan temin edilen evraklar şu şekilde:

Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar

*1 Resim

*Tapu aslı veya fotokopisi

*Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

*Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

*Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar

*Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

*T.C. Kimlik Numarası

*Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına).

Tapu masrafları 2015 ne kadar?

Tapu masrafları hem alıcıdan hem satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.Her sene tapu masrafları yeniden hesaplanıyor.2015 yılında tapu dairesinde gerçekleşecek alım satım işlemleri için gerçekleşen satış değeri üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.

Tapu masraflarının yanında döner sermaye ücretinin de ödenemsi gerekiyor.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olan tapu döner sermaye bedeli ödeniyor.


Tapu harcı internetten nasıl ödenir?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com